avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Prestari intracomunitare de servicii
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Prestari intracomunitare de servicii

Buna,
am rugamintea sa-mi spuneti daca in situatia in care societ x, pers. juridica din Romania platitoare de tva, presteaza servicii unei societ y, pers juridica straina, platitoare de tva, trebuie sa emita factura cu tva sau fara tva catre aceasta din urma. Din cate am inteles daca locul prestarii este in Romania factura se va emite cu tva, si daca locul prestarii este in tara straina nu se va prevedea tva.
Va rog tare mult sa ma lamuriti!
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bianca_Jecan , utilizator 10:09, 10 Decembrie 2012
Da, asa este. Depinde ce serviciu prestati. Locul prestarii serviciilor este tratat la art. 133 din Codul Fiscal
Tb sa realizam un studiu de piata si sa intocmim un raport tehnic, pe care le vom face in Romania. In situatia asta facturam cu TVA sau fara> D.p.d.v. al locului prestarii serviciului ar trebui, stiu, dar d.p.d.v. al serviciului prestat?
si daca prestam serviciile in tara straina, asta inseamna ca nu va trebui sa emitem o factura cu tva??
nu conteaza locul unde sunt prestate serviciile, conteaza statutul beneficiarului si tipul serviciului.

in cazul dvs. veti factura fara tva, locul prestarii serviciului fiind considerat a fi locul unde este stabilit beneficiarul, cf art. 133, alin 2 cod fiscal.
deci este necesar ca beneficiarul sa fi platitor de tva?
noi o sa realizam un studiu de piata si o sa tb sa intocmim un raport tehnic pt societ. straina.
Multumsec pt sprijin!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii intracomunitare STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Societate neplatitoare de tva, neinscrisa in Registrul Operatorilor intracomunitari factureaza servicii la o societate din UE (societatea ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare scutite de plata tva Daria8 Daria8 Buna ziua, Am mare nevoie de un sfat, va rog Am o societate neplatitoare de TVA in Romania. In luna decembrie am solicitat inregistrarea ca platitor de ... (vezi toată discuția)
Regimul tva la facturile externe intracomunitare alexj alexj SC [b]neplatitoare de TVA[/b] in Romania, [b]inregistrata in ROI in scopuri TVA[/b] doreste sa stie cum se emit facturi externe pentru prestari servicii ... (vezi toată discuția)