dridu a scris:
Pe scara o singura proprietara are centrala la apartament din 2001, iar eu i-am cerut acordul - binainteles mi-a spus un pret de 2000 lei.
Cei 2000 lei poate ca nu sunt multi. Depinde cat a costat instalatia. Daca, de exemplu, acea instalatie a costat 4000 lei (suma posibila, normal), aceasta suma a fost achitata de un singur proprietar. Daca va uneati fortele de la inceput si participati in doi la aceasta instaltie v-ar fi costat cate 2000 lei pe fiecare.
Daca va intelegeati cu toti proprietarii de pe scara, suma se impartea tuturor.
Acum daca va cere 2000 lei si-aceasta ar reprezenta jumatate din suma totala cheltuita, este corect si deveniti coproprietar al instalatiei.
Peste putin timp cand va solicita acordul alt proprietar, o sa participe cu 1/3 din costul total adica 4000:3= 1333 lei. Primul proprietar va primi jumatate din aceasta suma si dumneavoastra jumatate.
Cand va apare al 4-lea o sa achite 1/4 din suma toatala adica 1000 lei si fiecare din primii 3 vor primi cate o treime din aceasta suma...
In final, dupa ce, pe rand se vor bransa toti proprietarii la aceasta instalatie, sumele platite de fiecare vor fi egale.