avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

gaze

Buna seara. Am dori sa stiu ce pot face sa contorizez gazele de aragaz la bloc cu 4 etaje. Pe scara o singura proprietara are centrala la apartament din 2001, iar eu i-am cerut acordul - binainteles mi-a spus un pret de 2000 lei. Refuza sa-mi arate factura cu care a facut lucrarea la momentul acela. I-am trimis prin mandat suma de 400 lei si i-a refuzat, a urmat o notificare si pe aceea a refuzat-o. Ce urmeaza sa mai fac in cazul in care ea nu mi-a cerut scris suma ci verbal. Intr-adevar am doi proprietari care au fost de acord sa mearga la usa ei si sa o intrebe ce pret ar dori sa o despagubeasca, suma a fost aceeasi de 2000 lei. Ce pot face? Aceasta situatie am demarat-o din septembrie 2012 iar pana acum nu am reusit nimic. m crezut ca reusesc pe cale amiabila, dar nici un rezultat. Am omis sa va spun ca am fost si la Gaze si mi-a facut un proces-verbal si nici un sprijin, m-a indemnat sa o actionez in judecata - DAR ESTE VORBA DE BANI- si cum romanul o duce fff bine la acest capitol................. ????? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:37, 8 Decembrie 2012
Stimate domn, pai pe dvs. cine va impiedica sa va faceti separare de masura? Ati fost la firma distribuitoare, care a fost raspunsul oficial?
Acea proprietara care a efectuat separarea de masura in 2001, a fost nevoita sa achite costul unei tevi pe casa scarii, de la parter la etajul 4? Daca da, atunci si dvs. - ceilalti proprietari trebuie sa contribuiti la acea cheltuiala - bineinteles, daca lucrarile au fost efectuate cu o firma autorizata, iar costurile au fost facturate corespunzator. Daca nu va arata factura, sunt convins ca nu o are, asa ca, intradevar o puteti actiona in instanta cu ”obligatia de a face”, mai mult firma distribuitoare de gaze este parte la marlanie. Interesati-va la un avocat cam care ar fi costurile unui astfel de proces.
As mai dori sa-mi spuneti la ce etaj locuieste proprietara cu pricina.
Daca doriti separatie la gaz, in mod sigur o sa va trebuiasca un proiect intocmit de o firma specializata care va executa si lucrarea in continuare, dupa ce distribuitorul de gaz aproba documentatia. Acolo la acea firma va descurca cu suma exacta pe care trebuie sa o achitati proprietarului acelei instalatii pentru a devani si dvs. coproprietar. Daca proprietarul cere mai mult decat va spun cei de la firma , poate avea o scuza ca nu isi mai aminteste cat a platit initial pentru instalatia de gaz exterioara, poate el a retinut pretul la toata lucrarea pana la conectarea centralei, socotind tevile din casa la total.Poate omul nu stie sa citeasca un deviz de lucrari.

Stiti cum sa faceti ?. Vorbiti cu cei de la firma sa va noteze exact suma pe o hartie, pregatiti banutii si un formular de acceptare cu semnatura si sunati la usa. Intrati in casa si explicatii omului exact cum sta treaba, nu pe holul blocului. Fiti diplomat. O sa vedeti ca o sa reusiti, succes.:luck:
dridu a scris:
Pe scara o singura proprietara are centrala la apartament din 2001, iar eu i-am cerut acordul - binainteles mi-a spus un pret de 2000 lei.

Cei 2000 lei poate ca nu sunt multi. Depinde cat a costat instalatia. Daca, de exemplu, acea instalatie a costat 4000 lei (suma posibila, normal), aceasta suma a fost achitata de un singur proprietar. Daca va uneati fortele de la inceput si participati in doi la aceasta instaltie v-ar fi costat cate 2000 lei pe fiecare.
Daca va intelegeati cu toti proprietarii de pe scara, suma se impartea tuturor.

Acum daca va cere 2000 lei si-aceasta ar reprezenta jumatate din suma totala cheltuita, este corect si deveniti coproprietar al instalatiei.
Peste putin timp cand va solicita acordul alt proprietar, o sa participe cu 1/3 din costul total adica 4000:3= 1333 lei. Primul proprietar va primi jumatate din aceasta suma si dumneavoastra jumatate.
Cand va apare al 4-lea o sa achite 1/4 din suma toatala adica 1000 lei si fiecare din primii 3 vor primi cate o treime din aceasta suma...
In final, dupa ce, pe rand se vor bransa toti proprietarii la aceasta instalatie, sumele platite de fiecare vor fi egale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursarea cheltuielilor la o coloanã de gaz. alx_max alx_max Doresc să știu câteva aspecte legate de rambursarea cheltuielilor făcute de investitori la o coloană de gaz. Se dau 3 investitori la o coloana de ... (vezi toată discuția)
Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)
Dc ma poate ajuta cineva,acum 1 an am cumparat un apartament,in ... Syn73 Syn73 Dc ma poate ajuta cineva,acum 1 an am cumparat un apartament,in scara unde m am mutat exista o instalatie de am intrebat la asociatie dc ma pot racorda ... (vezi toată discuția)