Dc ma poate ajuta cineva,acum 1 an am cumparat un apartament,in scara unde m am mutat exista o instalatie de am intrebat la asociatie dc ma pot racorda ,administratorul ma informat ca,in scara unde locuiesc la etajul 4 este proprietatul coloanei de gaz si ca,trebuie sa iau legatura cu acel individ dar dl.adm ma informat ca,o sa cam am de furca cu acel vecin proprietar al coloanei de gaz ca,solucita o suma mare si ca,sa mai certat cu cativa vecini de scara pentru acest acord de gaz
Am fost sa ai cer acordul ,bineinteles individul de cand am sunat la usa si pana la plecare mi a vb arogant si plin de ifose ,am cerut sa fiu informat cat ce pretentii are pentru a mi da voie sa ma racordez la instalatia de gaz,si a inceput cu tot felu de bazaconi ca ,iel a facut acea investiție si ca,sa inprumatat de la banca si ca, a platit dobinzi pe perioada de x ani etc,si care sunt costurile ,va costa x lei cu penalitati de cand a fost facut instalatia din anul 2008 si pana acum ,dc atat va costat o sa va platesc numai ca vreau sa vad devizul si factura ,supriza omul sa infuriat nu a mai dorit sa imi ofere nici acordul si nici facturi ,de cateori il abordam ma evita sau nu imi rasp la tel
M am dus la engi si am povestit situatia si mi sa.spus stati linistit nu sunteti primul caz,ma sfatuit sa fac o declaratie la notar precum ca ,il voi despagubi la valoarea reala al instalatiei si sa caut o firma pentru a mi face lucrare in interiorul apartamentului,am reusit sa gasesc o firma sa imi fac instalatia de gaz la central si aragaz ,cand era firma de gaz si facea instalatia surpriza investitorul coloanei de gaz a inceput sa faca scandal si sa ameninte oameni care lucrau iam arata actul notarial ca,il voi despagubi ca,am act notarial,acum a inceput problema ,doresc suma de bani,pe care o vrea ,am spus ok vreau sa vad factura si te voi despagubi intr un final mi a aratat cu vrajeala multa devizul si factura avea o suma de 7500 lei scara find mica doar de 10 apartamemte pe scara am spus ok iti voi da cota parte dar acest indivit doreste o suma multiplicat de 7-8 ori,intrebarea este ca ,nu am ajuns la nici un consens in privinta plati ,am fost îndrumat de cineva sa ma duc la posta sa ai pun o suma de bani la cec cu confirmare plati,indivul bineintels ca,nu a ridicat suma,
Am contacat 2 firme sa vad cat costa un pransament actual si am primit 2 oferte de pret sub pretul efectuat de proprietarul coloanei ,acum ma ameninta cu un proces ,de ce sa platesc penalitati pentru 12 ani cand ieu sunt la acea scara de 1 an,am spus ok platesc suma si devalorizarea sumei dar nu asa cum cere investitorul,si din cate am inteles de la vecini ,nu exista nici aut de constructie pe acel bransament de scara,un vecin care a facut plangere la primarie si sa constat ca,nu exista aut de constructie si,a fost amendat pentru acest aspect,
Eu find a 9 persoana din scara care sa racordat la instaltia de gaz si solicitant de la fiecare cate 1000 eur,fara sa ne explice dupa ce metoda de calcul ai reiese lui suma ceruta
Intrebarea mea este ce este de facut in aceasta situatie
Eu unul nu voi plati suma dorita,de individ , Chear este o suma exagerat de mare 1000 eur,eu sunt mai mereu plecat din tara si in apartament locuieste doar mama mea care este in varsta ,si nu vreau sa o tarasc prin tribunale
Din cate stiu, declaratiile notariale nu pot inlocui acordul proprietarului tevii de gaz in cadrul unui condominiu (asa era acum 4 ani in Bucuresti, este posibil ca lucrurile sa se fi schimbat intre timp).
Asadar aveti declaratia notariala. In baza acesteia ati obtinut acordul de racordare de la furnizorul de gaze (banuiesc ca da, altfel nu ati fi putut incepe lucrarea cu un instalator autorizat)?
In aceasta scrie ca va angajati sa il desbagubiti proportional cu valoarea investitiei initiale?
Daca raspunsul este "Da" la ambele, tot ce trebuie sa faceti dvs este sa asteptati.
Daca vecinul are documentele (deviz, proiect, factura) in ordine, va poate actiona in instanta pentru ca i-ati incalcat proprietatea fara acordul dansului (pana la urma, teava de gaz este a dumnealui). Dvs dovediti ca aveti intentia de a il despagubi cu declaratia notariala, iar instanta va decide valoarea despagubirii pe care urmeaza sa o platiti (% din investitia initiala).
De asemenea, puteti dovedi si faptul ca vecinul a dat dovada de rea-intentie, prin faptul ca a refuza sa ridice sumele trimise de dvs (o fi teava dumnealui, dar, cat timp teava nu a atins capacitatea maxima, iar dvs v-ati aratat disponibilitatea de a plati o despagubire, nu are dreptul sa va refuze).
Nu luati in seama sustinerile vecinului
Daca conveniti plata ,o faceti in raport de suma precizata in deviz
Nu sunteti dv responsabil ca vecinul nu a achitata in termne ratele si a primit penalizari
Este obligatoriu ca pentru magistrala instalatie gaz sa existe proiect tehnic ,autorizatie si certificat de urbanism,proces verbal de predare primire instalatie parte comuna
Nu va faceti probleme cu santajul cu procesul
Daca este cetatean responsabil nu poate solicita in instanta sa achitati sumele in sarcina sa
Va multumesc pentru raspuns ,dar nimic concret,sa inteleg ca de cat la tribunal rezolv problema
Normal ca,are intentia rea ,nu il intereseaza de cat partea materiala,