avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE INTRETINERE CU UZUFRUCT VIAGER
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE INTRETINERE CU UZUFRUCT VIAGER

Buna seara!
Am si eu o intrebare ,am facut un contract de intretinere cu uzufruct viager la notariat cu asistarea unui jurist de la directia de asistenta sociala cu o familie de varstnici ,am luat si certificat de la medicina legala ,intrebarea mea este daca eu o sa am probleme cu nepoata acestora dupa decesul vastnicilor si daca dupa deces nepoata poate sa aiba dreptul la locuinta sau poate sa strice actul ,S-au platit toate taxele si eu ma ocup de intretinerea acestora si de plata tuturor cheltuielilor ,taxe ,intretinere etc tot ce este stipulat in contract,Varstnicii au o nepoata de la fiul lor decedat dar nu mai tin legatura ,nepoata nu mai vrea sa-i racunoasca de bunici ,dar dupa deces sper sa nu am probleme ,doamna notar a spus ca nu o sa fie nici o problema dar eu nu sunt sigura,Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Nãstase Cristian-Mihail , Consilier juridic 21:09, 7 Decembrie 2012
contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, se poate anula in instata, numai in cazul in care se demonstreaza ca dumneavoastra nu va indepliniti andatorirea de a ingriji si.... etc baranii pana la incetarea lor din viata.
in afara de clauzele acestea(sunt scrise in contractul de vanzare cumparare) nimic
p s procedura este super grea
trebuiesc martori, inscrisuri, anchete sociale, expertize....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cu clauza de abitatie rodicanisoara rodicanisoara am facut un cotract de vanzare cumparare asupra casei soacrei mele cu drept de abitatie pana la decesul dansei.Putem sa renovam casa fara sa avem acceptul ei ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de intretinere bbi bbi Va rog sa imi spuneti daca un contract de intretinere poate fi anulat in conditiile in care intretinatorul nu isi indeplineste obligatiile ce ii revin in ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent! va rog! dalmastr dalmastr Buna seara! Problema mea este urmatoarea:Anul trecut am cumparat o casa si un teren de la o matusa prin contract de vanzare-cumparare incheiat la notar,pana ... (vezi toată discuția)