avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... calendar fiscal ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

calendar fiscal ONG

Reprezint o asociatie Ong recent infiintata (sentinta dec 2008 si inreg fiscala in ian 2009 ) , in scopul sustinerii tratamentelor de recuperare pentru copii cu handicap, eu fiind mama unui astfel de copil in varsta de 5 ani .

Poate cineva sa imi spuna care este calendarul fiscal pentru ONG-uri ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: adry. , utilizator 20:29, 13 Aprilie 2010
Trebuie depuse urmatoarele:

D300, daca este inregistrat ca platitor de TVA, lunar sau trimestrial;

D100 semestrial daca are angajati;

D100 lunar daca plateste alte venituri;

D101;

Bilant anual (nu si semestrial)
Va multumesc foarte mult.
davideg a scris:

Trebuie depuse urmatoarele:

D300, daca este inregistrat ca platitor de TVA, lunar sau trimestrial;

D100 semestrial daca are angajati;

D100 lunar daca plateste alte venituri;

D101;

Bilant anual (nu si semestrial)

Pentru o Asociatie de proprietari ce termene sunt pentru declaratii si plati referitoare la contract de mandat (de ex. presedinte ), contract conf Codului civil sau conventie civilla (pentru activitati intaplatoare, temporare, nepermanente)? Indrumati-ma , va rog si spre legislatia ce trebuie consultata pentru aceste cazuri.
Va multumesc.
Conform articolului 93 din Codul fiscal, platitorii de venituri, cu regim de retinere la sursa a impozitelor, au obligatia sa depuna o declaratie privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit (Declaratia 205), la organul fiscal competent, pana la data de 30 iunie a anului fiscal curent pentru anul expirat.

Fac exceptie de la termenul stabilit la articolul 93 si au obligatia depunerii declaratiei, pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv, a anului curent, pentru anul fiscal anterior, urmatorii:

a) platitorii de venituri din activitatile independente prevazute la art. 52 din Codul fiscal, si anume:
- venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
- venituri din vanzarea bunurilor in regim de consignatie;
- venituri din activitati desfasurate in baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial;
- venituri din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil, altele decat cele mentionate la art. 78 alin. (1) lit. e);
- venituri din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara;
- venitul obtinut de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil, potrivit titlului IV, care nu genereaza o persoana juridica.
Pentru o asociate infiintata in 2009, fara activitate, depun bilantul pe 0. Din martie a.c. am inceput sa am incasari (donatii). Ce declaratii trebuiesc depuse? Precizez ca asociatia nu are angajati. Va multumesc pentru suport!
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
adry., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie profit 2010 LifeRider LifeRider Pentru un ong care are si activitate economica, ce declaratie fiscala trebuie depusa pentru anul 2010 (ong-ul e infiintat in august 2010) si pana cand? 25 ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ong , la 30 iunie ? ROCAR ROCAR Va rog explicati ,daca pt un ong nou infiintat ,trebuie sa depunem ceva ( ce ? ) la adm. financiara , la 30 iunie. avem cateva cheltuieli cu infiintare ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ong (asociatie) ContSters125323 ContSters125323 4 membrii fondatori doresc sa infiinteze o asociatie (ong), iar in acest an - 2010, asociatia nu va avea activitate ( eventual va incasa cotizatia de la ... (vezi toată discuția)