avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua.
As dori sa stiu ce se intampla daca dupa terminarea ccc ( mentionez ca am optat pt. 1 an) nu am unde sa ma angajez. Firma la care lucram a dat faliment ( si s-a desfiintat) iar eu am intrat practic, din somaj in ccc. Pot sa intru iar in somaj ( inainte de a intra in ccc am fost in somaj doar 10 zile). Conform anilor de munca am dreptul la cel putin 6 luni de somaj. In aceste conditii mai beneficiez de stimulentul de insertie care s-ar acordat daca m-as angaja pana la data in care copilul implineste 1 an.
Multumesc....
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:07, 8 Decembrie 2012
1. - In momentul in care ati intrat in CCC s-a suspendat indemnizatia de somaj si se va relua cand se va termina CCC.
- Dupa terminarea CCC mergeti la Agentia de Somaj si completati cererea de reluare in plata a indemnizatiei de somaj.

2. - Beneficiati de stimulentul de insertie daca incepeti sa obtineti venituri profesionale inainte de a implini copilul 1 an.
- Indemnizatia de somaj nu este un venit profesional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj sau concediu crestere copil danapauss danapauss am o fetita cu handicap grad 1,sunt asistent personal,am nascut in septembrie un baietel si am optat sa raman angajata si sa primesc stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Va rog sa imi spuneti care varianta ar fi cea mai buna in cazul meu in ceea ce priveste ccc catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca este posibil sa intru in concediu crestere copil pentru o perioada de 2 ani si apoi sa revin sa lucrez (sa zicem ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil vasilescupetro vasilescupetro Buna ziua, daca am optat pentru concediul de 2 ani iar acum as dorii sa ma intorc la servici pana la implinirea varstei de un an , mai primesc stimulentul pana ... (vezi toată discuția)