avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... E posibil sa primesc amenda?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

E posibil sa primesc amenda?

Buna ziua, ma confrunt cu o problema legata de parcarea intr-un loc unde nu este nici un semn care sa interzica asta. Mai exact in data de 03.12.2012 am parcat masina intr-un "triunghi" in centrul orasului Beius - Bihor, unde de altfel mai erau 4 masini parcate si unde mereu parcheaza lumea. Nu sunt trasate locuri de parcare, dar toata lumea stie ca acolo se poate, nici pentru mine nu este prima data ca parchez acolo. Mentionez ca nu exista nici un semn de circulatie sa interzica asta si nici nu este vreo firma care sa gestioneze parcarile, deci nu se plateste nici in locurile trasate si amenajate pentru parcare in aceasta localitate. In cursul zilei de 07.12.2012 am fost contactata telefonic sa ridic un document de la sediul Politiei din localitatea de domiciliu care se afla la 18 km de Beius, mai exact Stei. Acum citez:
In conformitate cu art.39 din OUG195/02RM, va solicitam ca in termen de 5 zile de la primirea prezentei sa ne comunicati datele de identificare a persoanei careia ia-ti incredintat vehiculul cu nr___ pentru a fi condus pe drumurile publice la data de 03.12.2012 orele 12.28 in Beius Bihor
Va aducem la cunostinta ca necomunicarea datelor constituie contraventie....sanctionata cu 9-20 puncte-amenda."
Intrebarea mea este (datele mele le-am trecut pe dosul exemplarului care a ramas la politie si am semnat ca am primit un exemplar), stiind exact ca la ora mentionata eram parcata cu masina dupa cum v-am spus, ce poate sa urmeze? Nu stiu sa aiba dovezi, poze , nu am primit sau semnat un proces verbal, nu ma simt vinovata cu nimic. Verbal, unul dintre politisti mi-a spus ca poate masina mea a fost parcata mai sucit ca altele:????, asta cand am ripostat cum ca mai erau acolo masini parcate. Deci, nu stiu ce urmeaza, dar de aceea va rog sa-mi spuneti daca v-ati confruntat cu cazuri asemanatoare ce ar trebui sa fac, sau ce nu ar trebui sa fac? Sau temeiul legal de a refuza platirea vreunei amenzi, sau contestatie? Efectiv nu am mai auzit asa ceva si eu personal nu am antecedente, sincer imi platesc taxele, rovigneta, trimit sms pentru parcarile cu plata, sunt chiar bulversata de aceasta problema care mi se intampla! Nu e vorba ca primesc 70 de lei amenda sau 2 puncte sau ce-or vrea domnii de la politie, dar nu cred ca e corect ce se intampla cu noi toti, contribuabilii. Ma gandesc ca e sfarsit de an si trebuiesc adunate taxe si din piatra seaca#-o .
Va multumesc anticipat si astept nerabdatoare raspuns!
O zi buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: aranka10a@yahoo.com , utilizator 16:58, 8 Decembrie 2012
Este bine ca ati raspuns cererii politiei in ceea ce priveste solicitarea comunicarii numelui persoanei... Mai mult ca sigur ca o sa primiti acasa un proces-verbal de constatare a contraventiei pentru motivul ca nu ati parcat regulamentar.
In astfel de cazuri, daca suntetii sigura ca nu exista vreun semn de interzicere a parcarii in zona, atunci la primirea procesulu-verbal faceti contestatie. Sunt doua posibilitati: nu platiti amenda si faceti contestatie in cunostinta de cauza ca Fiscul va va obliga anul viitor sa platiti amenda inaintea oricaror alte obligatii sau platiti amenda si faceti contestatie avand posibilitatea, in caz de catsig, sa va recuperati banii dati.
Multumesc mult pentru raspuns! Daca imi permiteti am sa va tin la curent cum evolueaza lucrurile. O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate pe domeniul privat fara acodul scris al proprietarului pacurariu maria pacurariu maria Buna seara, Ma confrunt cu 2 probleme destul de majore: 1.Am parcate in fata casei pe domeniul public dar fara a incomoda circulatia rutiera sau ... (vezi toată discuția)
Amenda loc de parcare cu abonament marius_moraru marius_moraru Buna ziua. Pe data de 08.07.2010 am gasit pe parbrizul masinii un act de constatare in care se preciza ca am incalcat prevederile HCL 149/2009 lit. c , amenda ... (vezi toată discuția)
Instiintare politia locala pentru transmitere date conducator auto parcat pe locul unui abonat gorg0701 gorg0701 ziua buna tuturor ! in data de 18 iulie am vizitat niste rude in judetul Caras-Severin oras Resita parcand in apropierea blocului intro zona cu multe locuri de ... (vezi toată discuția)