avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... PROBLEME CU o firma de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

PROBLEME CU o firma de recuperari creante

Buna ziua,
In anul 2004 am cumparat niste electrocasnice de la [magazin] cu buletinul. Am achitat o parte din credit si datorita unor probleme in familie am incetat sa mai platesc ratele. Anul acest cei de la [editat] ma tot suna si imi trimit plicuri acasa prin care imi cer sa achit datoria pe care o am fata de [editat] , datorie in valoare de 6000 lei. Suma reprezinta datoria si penalizarile.
De la ultima plata au trecut mai bine de 8 ani de zile. Ce pot sa imi mai faca dupa atat timp? Ma mai pot executa silit?
{ identificarea persoanelor contravine regulamentului de postare, multumesc]
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 15:58, 8 Decembrie 2012
nu platiti nimic. e prescrisa creanta. notificarile alea n-au nicio valoare.
astia sunt niste recuperatori de creante care cumpara in bloc creante ce n-au putut fi recuperate de flanco. probabil ca au cumparat creanta dumneavoastra cu 20-30 de lei.
va trebuie doar un zambet pentru fiecare "notificare" primita.
nu, nu va pot executa silit pt ca e prescrisa creanta.
daca primiti somatie de executare, prin absurd, faceti contestatie la executare la judecatorie in termen de 15 zile de cand primiti somatia.
atentie, somatia trebuie sa fie trimisa de un BEJ (Birou executor judecatoresc), nu de biroul de recuperari creante. la acea somatie ma refer
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
Mihaela Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie cesionata catre societate recuperari creante delia0286 delia0286 acum cativa ani(in 2006,2007 nu retin exact)am avut 2 abonamente concomitente la [FURNIZOR] incheiate pt o perioada de 2 ani.dupa aproximativ 1 an nu am mai ... (vezi toată discuția)
Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante raduilea raduilea Buna, doresc a va adresa o problema. Tatal meu a luat in anul 2004 un credit de la BCR ptr achizitia de electrocasnice, el fiind pensionar. La cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Notificare executare silita Livica Livica O cunostinta a facut un credit la [banca] in 2002 si o perioada nu a reusit sa plateasca ratele. Prin 2007 a avut posibilitatea sa plateasca, s-a dus la banca ... (vezi toată discuția)