avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pensie alimentara

ma numesc xx si am 2copii sunt sunt despartita de tatal lor .si akum suntem in proces penal pt neplata pensie alimentare ..primul proces a fost pe 4 dec urmatorul va fi pe 15ian.el nu sa prezantat si o sa l aduca cu mandat.as dori sa stiu dak trebuie obligatoriu sa ma prezint k nu pot k nu sunt in tara....ce ma sfatuiti din punct de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: printesika1988 , utilizator 17:51, 9 Decembrie 2012
Aveti dreptul de a fi reprezentata de avocat daca nu veti fi prezenta la proces.
Avocatul va sustine ceea ce doriti dvs. fara a fi necesar sa fiti prezenta la proces.

Depinde si ce ati vrea dvs. sa se intample la proces.
Este trimis in judecata inteleg eu si nu este vorba de o plangere pentru ca s-a dispus neinceperea urmaririi penale impotriva lui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca procesul e penal, nu sunteti parte, nu trebuie sa va prezentati.
Daca ati facuta plangere penala sunteti parte vatamata.

Daca s-a autosesizat parchetul din oficiu nu trebuie sa va prezentati dar inseamna ca este vorba de alte infractiuni unde nu aveti calitate de niciun fel si nu are nicio legatura cu pensia de intretinere neachitata.

Doar dvs. stiti despre ce este vorba in cazul acesta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
anul trecut l am dat in judecata pt pensie alimentara s a incheiat procesul pe 25iulie 2011 si de atunci nu a platit nici un ban.am dat in ianuarie 2012 declaratie la politie pt neplata pensiei si akum in dec s a deschis procesul . el nu sa prezentat si mi a zis judecatorul k la urmatorul proces va fi adus cu mandat.pt k acest proces este penal pt neplata pensiei alimentare.dar daca nu am avocat imi trebuie neaparat?as dori sa stiu dak trebuie sa ma prezint neaparat dak se poate desfasura in lipsa mea.?
Procesul se poate desfasura si fara avocat si fara sa fiti prezenta la judecata.
Doar ca este posibil sa vrea sa va audieze instanta.

Alte discuții în legătură

Pensie minori reducere valymony valymony buna seara.am un dosar reducere pensie minor,intrebarea mea e.....trebuie obligatoriu sa ma prezint?mama mea are procura sau trebuie sa.mi angajez avocat,dar ... (vezi toată discuția)
citatie pentru prezentarea ca martor in instanta marcyz marcyz Buna ziua. In urma a unui accident rutier intre 2 masini soldat cu victima, eu sunt chemata ca martora in procesul de judecata, inculpatul fiind celalalt ... (vezi toată discuția)
Urmarirea penala o piedica? nccionut nccionut buna ziua, As dori sa stiu si eu dak pt faptul k esti urmarit penal poti pleca sa muncesti in strainatate cu contract facut din romania. Adik in sensul k ... (vezi toată discuția)