avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1899 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... DEDUCERE TAXE SCOLARIZARE
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

DEDUCERE TAXE SCOLARIZARE

CA ASOCIAT A UNUI I.F. CU ACTIVITATI DE TURISM SI COMERT URMEZ CURSURILE UN EI FACULTATI DE STIINTE ECONOMICE (ECTM) CU TAXA.SE POATE SI IN CE CONDITI POATE FIRMA SA MA SPONZORIZEZE ?VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:58, 8 Decembrie 2012
nu poate decat fundatii sa sponsorizeze.
Cheltuielile de sponsorizare au deductibilitate limitata. Acordarea de burse private efectuate conform legii, sunt deductibile in limita unei cote de 5% din baza de calcul determinata conform Codului Fiscal, art. 48, alin. (6).

Art. 48 Cod Fiscal:
(6) Baza de calcul se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol, cotizaţiile plătite la asociaţiile profesionale.
CA PREGATIRE PROFESIONALA SE POT DEDUCE INTEGRAL? DACA DA ESTE NEVOIE DE UN CONTRACT INTRE PARTI? PE I.F. SAU PE PERSOANA FIZICA SE VOR PLATI TAXELE SCOLARE?MULTUMESC ANTICIPAT
(7) Nu sunt cheltuieli deductibile:
a) sumele sau bunurile utilizate de contribuabil pentru uzul personal sau al familiei sale;
[...]
e) donaţii de orice fel;


Persoana fizica isi va achita taxa de scolarizare pentru facultate.


:offtopic: Interventie moderator:

Va rog nu mai folositi scrierea cu majuscule. Este interzisa prin Regulamentul de postare. Si nu in ultimul rand, utilizatorii nu trebuie sa se simta aici ca si cand s-ar tipa la ei. ;)

www.avocatnet.ro/content/tag...

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare studenti roxana adriana roxana adriana Sunt angajata la o societate, iar in acelasi timp urmez si cursurile unei facultati. Firma poate sa-mi sponsorizeze taxa de studii, iar aceasta poate fi ... (vezi toată discuția)
Decontare studii facultate pentru angajat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna, Imi puteti spune daca o firma poate deconta plata facultatii pentru un salariat? Daca da, sub ce forma si ce inreg contabile se fac? Multumesc! (vezi toată discuția)
Intreprinderea individuala poate face mecenat? dcorin dcorin buna ziua Am o II si a-si vrea sa dau o suma printr-un contract de mecenat pentru un copil (1.5 ani) care are nevoie de tratament. Nu am nici un fel de relatie ... (vezi toată discuția)