avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... titlu executoriu
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

titlu executoriu

buna seara, as vrea sa intreb daca ma poate lamuri cineva cu privire la faptul daca, incheierea data de Oficiul Cadastral si Publicitate Imobiliara prin care se stabileste ipoteca legala asupra unui imobil, constituie titlu executoriu si, ce pasi se urmeaza intr o astfel de situatie de catre cel care dobandeste acest drept?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tezeu15 , utilizator 21:12, 11 Decembrie 2012
Incheierea de admitere a cererii adresate catre OCPI,nu constituie titlu executoriu
multumesc de raspunsul prompt.
Ar mai fi o chestie in legatura cu acesti privilegiu, si anume :
Daca privilegiu a fost instituit inainte de darea in judecata a debitorului pt suma X, iar pana la primul termen, acesta a achitat suma datorata plus taxa de inscriere a orivilegiului la OCPI, lucru dovedit cu chitante de plata, se mai poate executa silit ceva?
Debitorul, se poate astepta la cateva luni de la finalizarea procesului( incheiat prin renuntarea reclamantei, avand in vedere plata pretentiilor, cererea de catre aceasta doar a cheltuielilor de judecata)?
E posibil ca reclamantul sa actualizeze suma pt care a fost introdus privilegiu la OCPI cu alte sume ?
Ar fi indicata o consultare a cartii dunciare in acest sens?
multumesc.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2012
tezeu15, utilizator
tezeu15 a scris:



Daca privilegiu a fost instituit inainte de darea in judecata a debitorului pt suma X,



1-Pentru ce a fost instituit privilegiul imobiliar anterior actionarii in instanta?
2-Daca pana la primul termen de judecata debitorul a achitat debitul,urmeaza sa faca dovada catre instanta,care va retine si va dispune respingerea actiunii
3-Daca instanta de judecata ,a retinut cererea de renuntare a petentei la actiune si a dispus hotarare prin care obliga debitorul la achitarea de cheltuieli de judecata,pe cale de consecinta daca debitorul nu se achita de buna voie de obligatiile dispuse de instanta,creditoarea este indreptatita sa solicite investirea cu formula executorie a hotararii si sa solicite executarea silita,pentru recuperare cheltuieli de judecata
Multumesc pt raspunsul dumneavoastra, si am sa va raspund intrebarii de la pct. 1
1.Privilegiul a fost instituit exact pt suma pt care a fost si intentat procesul - restante intretinere 9peste 90 zile)
2.Referitor la explicatia dumneavoastra de la pct. 2, am spus anterior ca, pana la primul termen restanta a fost achitata, in acest sens a fost inaintata intapinare impreuna cu dovada platii restantei, reclamanta renuntand la judecata, si astfel procesul nu a intrat pe fond....
3. Debitorul a platit suma cu titlu de cheltuituieli de judecata
Astfel debitorul pt a cere radierea privilegiului din cartea funciara......trb sa( conf. Cod proc. civila, art. 885, alin. 2 si legii 7/199, art. 51, alin. 16 (actualizata si modificata) trebuie sa vina la reclamant( asoc. de propietari) si sa inainteze o cerere prin care sa solicite o declaratie in forma autentica din partea acesteia, care impreuna cu cererea de radiere si taxa de radiere sa constituie baza radierii privilegiului?
Poate asoc. de propietari sa refuze primirea cererii si/sau nerezolvarea avesteia?
Scuze daca toata ,,povestea" nu are o desfasurare tocmai ok....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea actiunii petre_marian petre_marian Buna ziua,as dorii sa stiu daca o sentinta civila a carei solutie a fost perimarea pe cale de exceptie din cauza lasarii in nelucrare a cauzei din partea ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar tashmin tashmin Buna seara, Sper sa ma puteti lamuri cu cateva probleme:1. in cazul in care se instituie privilegiu imobilar fata de un propietar restantier, cererea in ... (vezi toată discuția)
Executare apartament nelumihai nelumihai Un apartament din asociatia noastra a fost scos la licitatie si adjudecat. Printre creditori sunt Raifessen bank,care a acordat imprumut ptr. achizitionarea ... (vezi toată discuția)