avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Inregistrare in Registrul Operatorilor Intracomunitari
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Inregistrare in Registrul Operatorilor Intracomunitari

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca importul de marfa din China presupune inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Eu nu sunt si nu vreau sa fiu platitor de TVA, iar inregistrarea in ROI presupune si inregistrarea in scopuri de TVA.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
rrazvann, utilizator
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 12:23, 9 Decembrie 2012
In registrul operatorilor intracomunitari trebuie sa se inregistreze numai agentii economici care efectuaeaza operatiuni intracomunitare , adica cu un stat membru al UE. China nu face parte din Comunitatea Europeana.
@rrazvann: o remarca, daca-mi permiteti.

inscrierea in ROI presupune inregistrarea in scopuri de tva pentru achizitii intracomunitare cf art. 153^1 cod fiscal, ceea ce nu inseamna platitor de tva in romania (inregistrat in scopuri de tva cf art. 153 cod fiscal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)
Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)