avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 290/2003 depunere dosar in 2012-2013 sau variante
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 290/2003 depunere dosar in 2012-2013 sau variante

Buna seara , am si eu un caz in familie legat de proprietati avute in Basarabia care odata cu inceperea deportarilor respectivele proprietati au fost confiscate.
Din ce am vorbit cu alte persoane (discutie vaga pot spune) am inteles ca ma incadrez in legea 290/2003 dar problema este ca de abia acum a venit vorba sa se lucreze la dosar (arbore genealogic,cautare acte de proprietate etc) si am inteles ca dosarul trebuia sa fie depus intre anii 2003 si 2006.
Intrebarea este: mai pot depune dosarul in 2012-2013 ? (zic 2013 pentru ca este posibil sa dureze pana intru in posesia actelor de proprietate-arhive,termene etc)
Daca nu ma mai incadrez in legea 290/2003 pot intra cu dosarul la CEDO ? aici ma refer la faptul ca o lege (cum este 290/2003) nu consider ca imi poate spune legal cand sunt mostenitorul de drept si cand nu sunt. Adica pentru ca nu am depus dosarul pana in 2006 nu mai am drepturi,nu mai sunt mostenitor si nu mai primesc despagubiri? sincer mi se pare absurd.
O alta intrebare este legata de metoda de calcul a despagubirilor pentru ca daca fac un calcul simplu (matematica relevanta mie) imi iese ca despagubire PIB-ul Romaniei pe 2010 (asta fiind un alt "impediment" in credibilitatea "cazului" meu fata de latura materiala cu persoanele cu care am mai vorbit: cine imi da mie banii aia?!? caci relevanta in acte au!)

Va multumesc pentru raspuns iar persoanele care cred ca sunt in stare sa duca un astfel de caz pana la capat sa ma contacteze prin "PM",banii nu ar fi o problema plus comisionul la care va las sa va ganditi singuri.

Alte discuții în legătură

Depuneri cereri legea 290/2013 bogdan1601 bogdan1601 Buna ziua, As avea si eu o intrebare in legatura cu legea 290/2013 privind acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile ... (vezi toată discuția)
''refugiati basarabia'' manuellasalu manuellasalu bunicul meu murind in razboi bunica mea a fost nevoita sa plece din basarabia ia fost luata casa si averea confiscata . as dori sa stiu eu fiind nepoata ... (vezi toată discuția)
Probleme cu legile nr. 10/2001 si nr. 290/2003 Oana U Oana U Buna ziua, va expun cele doua probleme mai jos si va rog si sper sa ma ajutati cu un raspuns. Legea 10 / 2001 In baza prevederilor acestei legi, tatal ... (vezi toată discuția)