avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... retragere numerar card
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

retragere numerar card

O societate (SRL) are deschis un cont bancar, care are asociat si un card (acelasi numar de cont), cu posibilitatea efectuarii tranzactiilor (depuneri/retrageri numerar) si prin intermediul acestui card.
Pentru inregistrarea in casa si in contabilitate a depunerilor/retragerilor de numerar prin intermediul cardului, ca document justificativ este suficienta chitanta eliberata de ATM?
Pentru inregistrarea in banca este nevoie de crearea unui cont/analitic distinct pentru card (si de transferul intre contul curent si cel de card, prin 581)?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:51, 8 Decembrie 2012
Nu aveti de ce sa creati analitic distinct, atata timp cat codul IBAN al cardului este acelasi cu cel al contului curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)
Transfer numerar niko79 niko79 Buna ziua! Am o societate cu 2 puncte de lucru (magazine) si sediu. Am pentru fiecare cate un reg. de casa, deci in total 3. La sfarsit de saptamana iau ... (vezi toată discuția)
Deplasare in strainatate fara documente justificative mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu o problema. Patronul firmei la care tin contabilitatea a facut o deplasare in strainatate. Nu mi s-a adus ordinul de ... (vezi toată discuția)