avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pt Ofiterii MAPN se poate merge in instanta pe litigiu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pt Ofiterii MAPN se poate merge in instanta pe litigiu de munca conf Cod Muncii ?

Pentru ofiterii MAPN se poate apela la Tribunal - sectia litigii de munca pt daune morale, hartuire psihica, anulare acte administrative si repunere in drepturi ? Sau sunt legati strict de regulamentele militare ? Nu sunt considerati tot salariati ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 29 Decembrie 2018
nu ofiterii MApN au statutul lor ,adica al cadrelor militare, si au si organe de cercetare militare. Au calitatea de cadre militare in activitate ,,salariul lor'' se numeste solda, dar nu au carnete de munca ca si civilii ,ci fise personale care au caracter secret si nu pot face obiectul instantelor civile .Sunt supusi legislatiei specifice.
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
leusan, utilizator
Este de competententa instantei de contencios administrativ ..
Am constatat asta Elis...dar nu inteleg de ce numai asa ? Daca un angajat MAPN este platit cu salariu, iar pt asta se platesc impozite si taxe la stat, nu vorbim si de contract de munca ? Prin urmare nu este si conflict de munca ? Asa nu inteleg eu... In politie nu este la fel ?
Un angajat MApN are raport de serviciu si nu raport de munca ... raporturile de serviciu fac obiectul Legii nr.188/1999 si nu a Codului Muncii ...
@Elis

Acum m-am lamurit. Multumesc. Asta nu intelegeam eu. Te referi la legea privind statutul functionarilor publici ? Daca da, vreau si eu legea cu ultima actualizare pls.
Si scuze, m-am recomandat singura din greseala intentionand sa te recomand pe tine. :D
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2012
Krissia ., Alte profesii

Alte discuții în legătură

Preaviz militari?? Alexandru8899 Alexandru8899 Ce durata are preavizul militarilor, al trecerea in rezerva prin demisie, conform Noului Cod al Muncii si legilor romanesti aplicabile?? Ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)
Termen legal pentru preaviz emil_c emil_c Buna ziua, Sunt (Am fost???) ofiter in cadrul MApN. Mi-am depus demisia in data de 01.07.2016, iar pana acum (20.08.2016) nu am primit nici un raspuns pentru ... (vezi toată discuția)
Demisie cadru militar ContSters405252 ContSters405252 Buna ziua! Sunt cadru militar si mi-am depus demisia acum aproape 30 de zile calendaristice. Demisia inseamna si trecere mea in rezerva, dupa cum mi-a fost ... (vezi toată discuția)