avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz militari??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz militari??

Ce durata are preavizul militarilor, al trecerea in rezerva prin demisie, conform Noului Cod al Muncii si legilor romanesti aplicabile?? Ce se poate intampla ca urmare a incalcarii acestui drept?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:49, 10 Aprilie 2012
Art.85 alin.1 din Legea nr.80/1995 prevede la lit.h ca, ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii în activitate pot fi trecuţi în rezervă sau direct în retragere prin demisie.

Legea prevede ca pana la comunicarea ordinului de trecere în rezervă, cei în cauză sunt obligaţi să-şi îndeplinească atribuţiile funcţiilor în care sunt încadraţi, precum şi toate îndatoririle ce le revin, fara a stabili un termen concret al duratei preavizului in cazul demisiei.
In aceste conditii, avand in vedere ca în exercitarea atribuţiilor ce le revin potrivit legii şi prevederilor regulamentelor militare, ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii sunt învestiţi cu exerciţiul autorităţii publice, consider ca sunt incidente prevederile Legii nr.188/1999 privind Statutul functionarului public care prevede un termen de preaviz in cazul demisiei de 30 de zile.

Pot cere anularea deciziei de imputare a cheltuielilor de scolarizare, pe fondul neresepctarii preavizului (trecerea in rezerva s-a facut dupa un termen aproape dubla fata de preavizul indicat in lege)?
Nu se poate cere asa ceva ... anularea deciziei de imputare nu se poate solicita pe motivul nerespectarii preavizului ... posibil ca unitatea sa nu fi luat in calcul ca pot fi aplicabile si prevederile Legii nr.188/1999 ..asa cum am mai spus este parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cadru militar ContSters405252 ContSters405252 Buna ziua! Sunt cadru militar si mi-am depus demisia acum aproape 30 de zile calendaristice. Demisia inseamna si trecere mea in rezerva, dupa cum mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie militar ContSters156394 ContSters156394 Ce durata are preavizul unui militar, de la data notificarii demisiei? Pot superiorii refuza, din varii motive, luarea la cunostinta referitor la decizia de ... (vezi toată discuția)
Termen legal pentru preaviz emil_c emil_c Buna ziua, Sunt (Am fost???) ofiter in cadrul MApN. Mi-am depus demisia in data de 01.07.2016, iar pana acum (20.08.2016) nu am primit nici un raspuns pentru ... (vezi toată discuția)