avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... calitate procesuala intimat in apel - granituire , ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

calitate procesuala intimat in apel - granituire , desfiintare lucrari

intr-un proces avand ca obiect "granituire, desfiintare lucrari", reclamantul a donat terenul ce face obiectul dosarului fiincei lui la data de 28 iunie 2010. La data de 15 decembrie 2010 instanta de fond s-a pronuntat cu privire la acest dosar. Paratii au formulat apel impotriva sentintei, iar ca urmare a expertizei efectuate s-a constatat ca terenul ce face obiectul dosarului este donat de catre intimat fiicei sale inca de la data de 28 iunie 2010 cand procesul era in curs. Instanta a invocat exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului in promovarea cererii de chemare in judecata. Ce argumente as putea aduce pentru ca instanta sa respinga exceptia?
Cel mai recent răspuns: niculaucarmen , utilizator 08:56, 10 Decembrie 2012
Trebuie sa vedeti daca la data introducerii cererii reclamantul avea calitatea de proprietar.

Si sa ne spuneti ce calitate aveti in dosar pt a va raspunde exact in functei de interesul dvs procesual.
la data introducerii cererii reclamantul avea calitatea de proprietar, cererea a fost introdusa in anul 2009 iar contractul de donatie a intervenit in iunie 2010. Am calitate de parat la instanta de fond si apelant la instanta de apel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa calitatii procesuale pasive Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar care s-a judecat pe fond,instanta a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a uneia dintre parti care avea in dosar ... (vezi toată discuția)
Exceptie ovidiu7 ovidiu7 doresc sa aflu ce inseamna fiecare -exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,si -exceptia lipsei calitatii procesuale pasive Ele se suprapun ... (vezi toată discuția)
Cum arat in instanta care imi sunt vecinii ? leorot leorot Am un teren care se invecineaza pe o latura cu o gradina a numitului Popescu. Vecinul lui Popescu, adica Idiotescu, m-a dat pe mine in judecata precum ca as fi ... (vezi toată discuția)