Buna ziua!Tatal - veteran de razboi, decedat in 1996, nu s-a dezbatut masa succesorala, mama ca vaduva nerecasatorita a veteranului de razboi este scutita de la plata impozitului pe teren si cladiri pana in anul 2002, in 2012 a primit prima instiintare de plata - asa sustine ea- este bolnava de Alzhaimer, in aceasta instiintare figureaza impozitul neachitat in ultimii 10 ani cu penalitatile de rigoare, va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce se poate face in acest caz. Am mai citit despre cazuri asemanatoare si doresc sa va intreb ca in cazul de mai sus nu beneficiaza de prevederile OG 36/2002 art.51- de scutirea de impozitul pe cladiri si teren, Fiul vaduvei a fost la primaria de care apartin si i s-a spus ca mama lui nu poate beneficia de aceste scutiri deoarece nu s-a dezbatut masa succesorala,. Totodata va rog sa imi spuneti care este termenul de prescriere in cazul in care nu a primit somatii,instiintari de plata, sau daca se poate face contestatie in vederea anularii somatiei. Va multumesc!