avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit teren, cladiri neplatit de 10 ani - prescriere
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit teren, cladiri neplatit de 10 ani - prescriere

Buna ziua!Tatal - veteran de razboi, decedat in 1996, nu s-a dezbatut masa succesorala, mama ca vaduva nerecasatorita a veteranului de razboi este scutita de la plata impozitului pe teren si cladiri pana in anul 2002, in 2012 a primit prima instiintare de plata - asa sustine ea- este bolnava de Alzhaimer, in aceasta instiintare figureaza impozitul neachitat in ultimii 10 ani cu penalitatile de rigoare, va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce se poate face in acest caz. Am mai citit despre cazuri asemanatoare si doresc sa va intreb ca in cazul de mai sus nu beneficiaza de prevederile OG 36/2002 art.51- de scutirea de impozitul pe cladiri si teren, Fiul vaduvei a fost la primaria de care apartin si i s-a spus ca mama lui nu poate beneficia de aceste scutiri deoarece nu s-a dezbatut masa succesorala,. Totodata va rog sa imi spuneti care este termenul de prescriere in cazul in care nu a primit somatii,instiintari de plata, sau daca se poate face contestatie in vederea anularii somatiei. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:30, 9 Decembrie 2012
Nu beneficiaza de facilitatea scutirii decat titularul dreptului
Termenul pentru formulat contestatie este de 15 zile de la comunicarea somatiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe teren datorat de vaduva de veteran de razboi bloc3c bloc3c Revin cu intrebarea poate ma ajuta cineva. Tatal meu, veteran de razboi, a obtinut un titlu de proprietate pe un teren de 5ha (in acest titlu pe verso este ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe locuinta si teren pentru vaduva veteran de razboi ligiasmeureanu ligiasmeureanu mama mea este vaduva de veteran de razboi,nerecasatorita si are in proprietate o suprafata de 6,66 ha teren arabil,50% dintr-un imobil in care nu locuieste( ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren datorat de vaduva de veteran de razboi crysenc crysenc Buna ziua, Am si eu o intrebare - sper ca am nimerit bine categoria din forum, daca nu, poate ma puteti indruma - o persoana, vaduva a unui veteran de ... (vezi toată discuția)