avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept fara partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept fara partaj

Buna,As dori va rog si eu unrapuns,De curind am terminat divortul .Nu avem copii minori Acum as dori ca din bunurile din casa care le-am facut impreuna cu sotul sa isi ia si sotul sa nu se mai faca partaj.Cum as putea proceda deoarece eu sunt plecata din tara si in casa a ramas sa locuiasca unul dintre copii.Daca el ia din casa ce vrea dupa mai are dreptu sa ceara partaj ca noi nu am avut si casa impreuna e mostenire de la parinti mei
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:20, 11 Decembrie 2012
faptul de a lua o parte din bunurile dvs comune, tot "partaj" se cheama. Dvs va raferiti, probabil, la faptul de a nu mai promova o actiune in justitie pentru impartirea bunurilor mobile. Nu-i nici o problema...faceti un inventar al tuturor bunurilor mobile pe care le aveti si pe care vreti sa le impartiti si (pentru siguranta si liniste in viitor) mergeti impreuna la notar pentru un "partaj voluntar"
puteți inventaria toate bunurile comune, puteți discuta (telefonic, scris, e-mail, prin rețele de socializare video-audio) amiabil împărțirea lor.Căutați o formulă agreată și avantajoasă de ambele părți, mai dați, mai lăsați de la dvs. dacă cumva soțul dorește ceva, numai așa veți reuși.Eventual : ”dați” cu banul!Odată ce veți reuși de comun acord să faceți un partaj amiabil : păstrați probele (poate un simplu înscris olograf în 2 exemplare și cu martori, semnat de ambele părți și prin care declarați că orice altă pretenție ulterioară din partea fostilor soți: e NULÃ, are nulitate absolută).Curaj și acțiune!
va multumesc .ptr raspus .Dar am o nelamurire daca eu sunt plecata din tara si chiar nu imi doresc sa fiu fata- fata cu fostul sot,cum pot sa realizez acest partaj
în acest caz, împuterniciţi un MANDATAR din România să vă reprezinte drepturile dvs. şi să semneze un P.Verbal în 2 exemplare cu înţelegerea ambelor părţi privind un partaj voluntar.Puteţi apela la cel mai apropiat Consulat al României de dvs. din ţara respectivă sau la Ambasada României, acolo, consulul sau ambasadorul, va face un mandat pe numele persoanei ce-o mandataţi dvs.Trebuie să aveţi o copie a C.I. aparţinând acelei persoane (poate fi trimisă şi în format electronic şi o printaţi de pe căsuţa de e-mail direct la consulat ori ambasadă)
Corect ar fi sa mandatati pe cineva si sa faceti partajul la notar, dar si imputernicirea si partajul costa. Daca tot vreti sa faceti unul amiabil, o intelegere sub semnatura privata, puteti sa nu mai imputerniciti pe nimeni pt ca interesul dvs e sa obtineti semnatura celui ce ar avea interes sa promoveze o actiune de partaj..
Sa se faca un inventar al bunurilor comune, il poate face copilul care locuieste acolo , se vor mentiona toate bunurile cu serie ( pt cele care au), cu valoare estimata actuala pt bun folosit ( valoare cu care sa fie de acord si fostul sot), eventual copilul sa faca si fotografii, fostul sot va declara in prezenta unor martori mentionati cu nume si toate datele ( nu din famile , persoane apropiate unul de dvs, altul de el) ca astea sunt toate bunurile comune din care el va lua bunurile x, y.. si va declara la final ca alte bunuri nu mai sunt si asupra bunurilor ramase in lotul dvs , nu mai are pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj amiabil strainatate sinico sinico buna seara,as avea nevoie de un sfat.eu impreuna cu sotul suntem proprietarii unei case dobandite prin contract de vanzare-cumparare,vrem sa facem partaj ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune JulieC JulieC Buna ziua, speta este: 10 ani de casatorie, venituri licite doar din partea mea, un copil care este cu mine, de partajat doar bunuri mobile. Pot cere sulta pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!- golirea contului bancar de catre sot Marcelaa Marcelaa As vrea sa stiu... Sunt beneficiarul unui cont la banca si sotul este imputernicit ( cu drept la contul meu), El a luat toata suma din cont si a decis sa de.a ... (vezi toată discuția)