Buna seara. Am si eu o intrebare sunt minora am 17 ani si vreau sa ma mut inpreuna cu prietenul meu care este major dar parinti mei nu ma lasa daca eu plec de acasa fara acordul lor ma pot lua inapoi cu politia sau ii pot face prietenului meu ceva legal doresc sa locuiesc cu el chiar si daca parinti mei nu ma lasa insa ma tem ca legal ei ma pot lua inapoi tin sa mantionez ca eu st in custodia mamei care este recasatorita dar sunt pe numele tatalui nu port nummele actual al mamei. Va multumesc
mai asteptati cel mult un an pt a deveni majora. Situatia pare a fi destul de tensionata in fam dvs , asa ca nu recomand "provocarea" din partea nici uneia din parti. Daca parintii se opun pot crea probleme in primul rand prietenului dvs. Dvs pana la majorat oricum sunteti sub tutela mamei din cate inteleg.
incercati sa rezolvati lucrurile cu calm (desi cam greu la varsta dvs ...), nu va pripiti in a lua decizii de acest gen, dati dovada de maturitate pentru a fi drumul mai lin.
nu stiu de cat timp "sunteti prietena" cu respectivul si cat de bine il cunoasteti.
Infractiunile privitoare la viata sexuala sunt reglementate de art. 197 - 204 cp. Le gasiti pe internet. Cititi-le si constatati personal la ce va expuneti atat dvs cat si partenurul dvs in situatia in care doriti neparat sa va mutati la partener fara acordul parintilor dvs.
aveti garantia ca urmeaza sa intemeiati o familie cu acest partener ? si-a manifestat intentia clara in acest sens ? A venit sa va cunoasca parintii si sa le ceara acordul, fie el si formal ? daca nu...mai bine ramaneti tot la mama acasa ! sau daca nu va convine situatia de la domiciliu......job, chirie, luat viata in piept singur de la 17 ani...dar mutatul impreuna presupune multe, nu nu numai declaratii de iubire prin cuvinte goale si fara fapte concrete!
imi cer scuze anticipat daca raspunsul meu va deranjeaza in vreun fel.
Adolescenta
prietenie
sint o adolescenta de 16 ani vreau sa va intreb daca am plecat de acasa la prietenul meu si parinti mei iau facut proces de intretinere de relati sexuale cu ... (vezi toată discuția)
Casatorie
anghelteodora
Buna seara! Am si eu o intrebare . Eu si prietenul meu traim in concubinaj de un an si ne-am hotarat sa ne casatorim civil.Eu am 17 ani jumate iar prietenul ... (vezi toată discuția)