avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Data intrarii in vigoare contract de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Data intrarii in vigoare contract de credit

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti d.p.d.v. juridic care este data de intrare in vigoare a unui contract de credit, deoarece:
-am avut o linie de credit, pe care am transformat-o in credit pe termen lung.S-a semnat la notar in data X si s-a autentificat dupa ce notarul a primit extrasul de carte funciara de autentificare. Inscrierea noii ipoteci (de fapt noul contract de credit ce are aceleasi bunuri imobile in garantie ca si cel vechi) a durat la OCPI 14 zile pana s-a ridicat de acolo extrasul de carte funciara cu noua inscriere.
- in acest timp , banca nu a introdus noul contract de credit pe motiv ca nu a venit de la OCPI inscrierea noii ipoteci si mi-a calculat penalitati de intarziere la vechiul contract de la data X cand am semnat la notar noul contract si pana la data cand au intrat in posesia extrasului de carte funciara cu inscrierea noii ipoteci.
Este corect sa nu considere intrat in vigoare noul contract de credit la data cand el s-a autentificat la notar in urma primirii extrasului de autentificare?
Pentru faptul ca a durat asa de mult inscrierea noii ipoteci la OCPI (notariatul fiind din alta localitate, a trebuit sa apeleze la un notariat din Bucuresti sa se ocupe de ducerea actelor pentru inscriere la OCPI) este normal sa platesc eu penalitati de intarziere la vechiul contract de credit?
In contractul de credit scrie ca suma "se pune la dispozitie integral dupa constituirea garantiilor si intocmirea formelor de publicitate a garantiilor"
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: sarrahdam , utilizator 11:03, 10 Decembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform noului cod civil, este necesar ca cererea de radiere a ipotecii pe o constructie sa fie intocmita de catre banca in forma autentica la notar ? dancielo77 dancielo77 De curand am accesat un credit de 50000 euro la banca x, prin care am refinantat anticipat si inchis doua credite mai vechi la banca Y, unul din cele doua ... (vezi toată discuția)
Inscrierea intentiei de a ipoteca Irina S. Irina S. Inscrierea intentiei de a ipoteca blocheaza CF ? Daca sunt in negocieri cu un imprumutat (eu sunt cu imprumutatorul), pot prin Notar sa inscriu aceasta ... (vezi toată discuția)
Care sunt pașii de urmat după achitarea creditului imobiliar? aș vrea să am actele de proprietate în regulă DragosCojocariu DragosCojocariu Am achitat anticipat creditul prima casa, si am terminat cu banca obtinand de la Fond acordul de radiere a ipotecii. Dupa ce am obtinut acest act, banca mi-a ... (vezi toată discuția)