Va rog sa-mi spuneti d.p.d.v. juridic care este data de intrare in vigoare a unui contract de credit, deoarece:
-am avut o linie de credit, pe care am transformat-o in credit pe termen lung.S-a semnat la notar in data X si s-a autentificat dupa ce notarul a primit extrasul de carte funciara de autentificare. Inscrierea noii ipoteci (de fapt noul contract de credit ce are aceleasi bunuri imobile in garantie ca si cel vechi) a durat la OCPI 14 zile pana s-a ridicat de acolo extrasul de carte funciara cu noua inscriere.
- in acest timp , banca nu a introdus noul contract de credit pe motiv ca nu a venit de la OCPI inscrierea noii ipoteci si mi-a calculat penalitati de intarziere la vechiul contract de la data X cand am semnat la notar noul contract si pana la data cand au intrat in posesia extrasului de carte funciara cu inscrierea noii ipoteci.
Este corect sa nu considere intrat in vigoare noul contract de credit la data cand el s-a autentificat la notar in urma primirii extrasului de autentificare?
Pentru faptul ca a durat asa de mult inscrierea noii ipoteci la OCPI (notariatul fiind din alta localitate, a trebuit sa apeleze la un notariat din Bucuresti sa se ocupe de ducerea actelor pentru inscriere la OCPI) este normal sa platesc eu penalitati de intarziere la vechiul contract de credit?
In contractul de credit scrie ca suma "se pune la dispozitie integral dupa constituirea garantiilor si intocmirea formelor de publicitate a garantiilor"
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.