avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contopire sau recidiva?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contopire sau recidiva?

daca o persoana este condamnata definitiv 4 ani si 6 luni pentru inselaciune,din care 6 luni sunt considerati spor si fix inainte de a primi sentinta mai savarseste aceeasi fapta pentru care este in proces pe timpul condamnarii,in cazul in care ar mai primi o condamnare,aceasta s-ar contopi sau s-ar mai adauga un spor?daca nu,ce s-ar putea intampla?
Cel mai recent răspuns: pici80 , utilizator 20:13, 10 Decembrie 2012
daca a savarsit inainte de pronuntare e concurs..cate dosare are?
eu acum am fost condamnat tot pt inselaciune la 3 ani 6 luni inchisoare..am avut 5 condamnari (10 luni,2 ani,2 ani,1an 10 luni,2 ani cu supraveghere) si in al saselea proces am primit 1 an 6 luni..au contopit si a ramas pedeapsa cea mai grea de 2 ani plus un spor de 6 luni..deci 3 ani 6 luni cu executare
declar recurs
2 condamnari a avut una de 4 ani si una de 4 ani jum si a ramas sa execute pe cea mai grea de 4 ani jum,iar acum e in proces cu a 3-a daca ar fi sa i se dea...da,inainte de pronuntare le-a facut pe toate...
Daca faptele au fost comise mai inainte de a se da prima hotarare este vorba de concurs si nu de recidiva.
"din care 6 luni sunt considerati spor".......deci a primit spor sau nu in cele din urma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tratat ca recidivist pici80 pici80 am 5 condamnari(10 luni,1 an 11 luni,2ani,2ani cu supraveghere,2 ani cu supraveghere...) iar la al saselea am primit 1 an 6 luni..asadar au contopit,a ramas ... (vezi toată discuția)
Motivare recurs pici80 pici80 am o condamnare de 3 ani 6 luni..declar recurs..cum sa motivez recursul? sa cer reducerea pedepsei si pot sa cer suspendarea conditionata? (vezi toată discuția)
Rezultatul contopirii executare mezgageza mezgageza daca instanta descopera ca am mai multe pedepse cu suspendare contopeste din oficiu? voi fi citat sau intr o zi aflu ca am o pedeapsa cu executare si au emis ... (vezi toată discuția)