Sunt student la drept, anul I si am o nelemurire cu privire la un articol din Codul Civil, si anume:art. 1299 : contractul este anulabil atunci când consimţământul reprezentantului este viciat. Dacă însă viciul de consimţământ priveşte elemente stabilite de reprezentat, contractul este anulabil numai dacă voinţa acestuia din urmă a fost viciată.
Care este mai exact, diferenta dintre consimtamant si vointa si in ce consta viciile de vointa? Si daca vointa include consimtamantul, de ce este folosit in articol "numai dacă voinţa acestuia din urmă a fost viciată"? Daca vointa a fost viciata, nu este viciat si consimtamantul in mod automat?
citeste art.1204 si urm , 1206 si urm Cod civil cu privire la viciile consimtamantului dar si teorie despre viciile de consimtamant pentru a intelege mai bine , este un domeniu vast nu se rezuma doar la un articol.
Demisie
robinzz2
Ce motiv as putea invoca atunci cand urmaresc anularea unui act redactat de mine in ceea ce priveste demisia? Mentionez ca la momentul redactarii eram in ... (vezi toată discuția)