Intentionez sa cumpar o prop. (casa + teren) care are stipulat deja prin hotarire judecatoreasca, acordarea unuei "servituti de trecere" (fara sa se specifice latimea) pentru 2 imobile din "fundul curtii".
Proprietarul care vinde, imi spune ca servitutea de trecere este deja stabilita pe "planul de releveu al curtii" ca fiind de 1 metru latime.
Em am studiat problema si am aflat ca vecinii pot cere trecere cu masina ...care este de minim 3 m latime. Este adevarat ? Daca exista act semnat de vecini ca ei acum sint OK cu 1 metru latime, ar putea ulterior sa se "razgindeasca" si sa ceara 3 m....si eu sa nu pot face altceva decit sa cedez?
Ps. Prop. are acum deschidere la strada de 15.5 m. De asemeni, am inteles ca "accesul" ar trebuie sa fie acordat asftel incit sa poata ajunge la imobile masina de pompieri, salvare...etc... deci chiar daca vecinii nu cer 3 m....eu nu pot sa-mi plantez un copac...de ex. in zona respectiva....
Va multumesc pentru raspuns, totusi.... daca instanta ar acorda ulterior "trecere cu masina" (sa zicem in urma unei cereri a unui viitor comparator al uneia din cele 2 proprietati "din curte") cum ma pot eu opune celor 3 m.... chiar daca m-ar recompensa... eu nu vreau sa cedez din teren pentru bani ... ci vreau sa am o gradina de dimensiuni decente ...linga casa?
Servitute de trecere
Iceman22
Buna ziua.Locuiesc intr-o curte cu un vecin.Inainte in casa vecina locuia mama mea iar inainte sa moara am facut o servitute care consta in faptul ca eu pot ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere
Iceman22
Buna ziua.Locuiesc intr-o curte cu un vecin.Inainte in casa vecina locuia mama mea iar inainte sa moara am facut o servitute care consta in faptul ca eu pot ... (vezi toată discuția)
Pierdere servitute
Florin...
Buna ziua.
In 2008 , impreuna cu un domn am cumparat 2 terenuri de la o batranica care le-a dezmembrat din terenul (curte+gradina).Terenul initial era de 100 ... (vezi toată discuția)