a fost primita o citatie pe numele unui decedat, de catre familia sa ce locuieste in continuare la aceeasi adresa. vaduva trebuie sa faca ceva? sa se prezinte la proces? sa faca intampinare?? ce ar trebui sa faca?
Sa faca o cerere in care sa spuna doar ca paratul e decedat , fara a depune acte .Cererea se poate depune prin registratura fara a se prezenta la proces, Numai in cazul in care o citeaza personal in calitate de mostenitor se poate prezenta .
Depinde in ce calitate este citat la acel proces. In situatia in care are un drept care s-ar putea pierde ori o obligatia care s-ar putea naste in patrimoniul acestuia, ar fi bine sa se prezinte cineva cu o copie de pe certificatul de deces prin care sa arate instantei de judecata ca respectivul nu mai este in viata si, in atare situatie, nu mai are calitate procesuala in dosar. In situatia in care familia are interes in procesul respectiv, ar fi bine sa se introduca mostenitorii in cauza, intrucat, asa cum am mentionat mai sus, daca exista riscul de a se pierde un drept (bun) ori de a i se stabili o obligatie in sarcina acestuia, sa nu se dispuna de catre instanta acest lucru, urmand ca la punerea in executare, mostenitorii sa aiba de suferit. Cel mai bine ar fi totusi sa consultati un avocat. Cu stima.
In acest caz, mostenitorii celui decedat ar trebui sa se prezinte, sa faca dovada calitatii lor si sa lupte pentru pastrarea dreptului dobandit prin acel partaj.
Consultati si un avocat care sa se uite pe actiunea inaintata de catre reclamant, pe actul de partaj voluntar si astfel sa luati cea mai buna decizie pt dvs.
Mostenire
daryaa
in urma decesului bunicilor paterni nu s-a dezbatut succesiunea
mostenitorii defunctilor sunt tatal meu si o matusa, dar, pentru ca tatal meu si mama mea sunt ... (vezi toată discuția)