avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

in urma decesului bunicilor paterni nu s-a dezbatut succesiunea
mostenitorii defunctilor sunt tatal meu si o matusa, dar, pentru ca tatal meu si mama mea sunt decedati, eu si fratele meu suntem urmatorii mostenitori
deci mostenitorii averii bunicilor sunt: o fiica si doi nepoti
intrebarea mea este daca un mostenitor (in cazul de fata matusa mea) putea sa vanda un teren din masa succesorala
mentionez ca sunt citata intr-un proces de acel cumparator (cu o chitanta de mana intocmita in urma cu 7 ani) prin care vrea sa i se recunoasca dreptul de proprietate
pot fi eu astfel desmostenita? in conditiile in care eu si fratele meu nu am stiut nimic de aceasta "vanzare-cumparare"?
poate, cu un avocat "bun", sa castige terenul pe care il revendica ca si cumparator?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:04, 30 August 2012
in baza procesul trebuie sa aiba dezbaterea succesiunii, voi, copii tatalui dvs sunteti citati sa recunoasteti acel act asta insemnand ca ati renunta......puteti insa solicita partea dvs din acel teren, tertul nu se poate in totalitate apara cu buna credinta pt ca nu a facut actul la un notar.....de regula astfel de procese se castiga, pentru a evita prejudicierea unui tert.....dar aparati-va cu tot ce aveti....daca valoarea merita luati un av
multumesc, nu stiu daca merita sa-mi iau un avocat, sa inteleg ca as putea sa pierd in acest proces? si as putea sa platesc si daune? ca solicita si cheltuieli de judecata .... adica si batuta si .... si cu banii luati? :((
Matusa putea vinde acel teren daca avea un drept exclusiv de proprietate. Cum bunul este in coproprietatea indiviza a mai multor mostenitori, soarta acelui act ar trebui sa depinda de rezultatul partajului intre mostenitori.

In opinia mea, procesul in care sunteti citati nu poate fi castigat de catre reclamant, atata timp cat acesta nu poate face dovada calitatii dvs procesuale pasive, in lipsa dovezii legale a calitatii de mostenitor al titularului titlului de proprietate asupra terenului.

Situatia dvs nu este insa una atata de limpede si ar trebui sa consultati un avocat, intrucat sfaturile depind de tipul de actiune promovata de reclamant.
multumesc!
toate raspunsurile duc spre consultarea unui avocat, of, Doamne!
asta implica niste costuri si incercam sa ma feresc
Doar ar fi indicata o consultatie si apoi puteti lua o decizie in cunostinta de cauza. Puteti lua o decizie raportata la beneficii si la valoarea terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am fost chemata la succesiune de sora tatalui decedat. cum procedez? m1rcea m1rcea Tatal meu a decedat in 2008. Impreuna cu sora sa au avut un teren arabil mostenire de la parinti. Eu am facut succesiunea, fiind singurul mostenitor al ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii după bunicii din partea tatălui (decedat și el) în instanță. cum pot intra în posesia moștenirii? mariancristielena mariancristielena Buna ziua ,de 4 ani de zile exista un proces pe rol la judecatoria sect .2,pt dezbaterea succesiuni, tatal meu a fost chemat in instanta de un cumnat , sotul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. bunicii mei au murit în urma cu 24 de ani. ei au ... Aerbod Aerbod Buna ziua. Bunicii mei au murit în urma cu 24 de ani. Ei au avut 3 copii, o fata și 2 băieți. In casa părintească a rămas doar tatăl meu încă de ... (vezi toată discuția)