avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru

Buna ziua!Am inceput procedura de obtinere a autorizatiei pentru gard cu unuldin vecini si ne-am lovit de urmatoarea problema.Casa a fost cumparata in 1998, a fost facuta o mansarda in 2000, cadastrul existent in 1999 nefiind innoit in urma terminarii lucrarilor la mansarda.In anul 2001 parintii sotului, care erau proprietarii casei au divortat,iar sotul meu a cumparat partea tatalui.Insa,in contractul de vanzare-cumparare nu a fost trecuta mansarda.Din aceasta cauza nu i s-a dat certificat fiscal de la agentia fiscala pentru actele de cadastru.Cei de la fisc sustin ca trebuie refacut contractul de vanzare-cumparare din 2001,iar notarul care a facut acel contract spune ca nu are ce sa mai faca.Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, pentru ca in acest moment am stagnat cu toate actele, nestiind ce e de facut.Mentionez, deasemenea, ca nici in extrasul de carte funciara nu apare mansarda,desi au fost depuse actele atunci la ei.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Bucklucica , utilizator 09:28, 11 Decembrie 2012
Nu imi poate raspunde nimeni???Aseara am vorbit cu o judecatoare si mi-a spus ca daca nu face notarul care a incheiat actul de vanzare-cumparare o incheiere de autentificare rectificativa sa adauge mansarda, atunci va trebui sa ajungemin instanta..Poate totusi stie cineva de pe aici procedura...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseli in cartea funciara ContSters89081 ContSters89081 In 1999 am achizitionat doua proprietati aflate in acelasi imobil dar de la doi proprietari diferiti O proprietate (apartamentul) prin contract de schimb si ... (vezi toată discuția)
Rectificare cadastru mihaela.tasulea mihaela.tasulea Buna seara Caza: Am facut precontract pentru cumparare apartament la mansarda unui imobil si am prevazut in precontract ca se va inchide o parte din casa ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara cadastru/intabulare karrigan karrigan Buna ziua! Doresc sa achizitionez un apartament in Bucuresti insa din ce am inteles de la vanzator, nu are cadastru si intabulare. Vanzatorul sustine ca va ... (vezi toată discuția)