Am avut un accident de masina in urma caruia a decedat o persoana care era cu mine in masina,iar eu am fost internat in spital cun politraumatism,pneumotorax,6 coaste rupte ,traumatism cervical,traumatism toracic la vertebrele T11 si T12.Am fost internat deurgenta si operat.M-i s-a facut o nota de plata de 5600 Ron.Am mai avut inca o interventie cchirurgicala la Spitalul Militar Bucuresti,diagnostic traumatism toracic,pneumotorax.Toate aceste interventii de la prima internare si pana in prezent insumeaza 150 zile de concediu medical.Aproximativ 130 de zile am fost platit cu 75% di salariu.Accidentul a fost cercetat de ITM si s-a constata ca a fost acciident de munca.Am primit la domiciliu procesul verbal.In urma accidentului masina personala cu care ma deplasam in interes serviciu afost distrusa in proportie 80%.Ce drepturi am in urma procesului verbala in care am fost incadratla accident de munca?
-Conform prevederilor Legii nr. 346/ 2002 art. 18 - Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
-Puteti beneficia de despagubiri din partea firmei de asigurari la care dvs. aveati asigurata masina personala, RCA si/ sau CASCO, conform politei de asigurare.
-Daca firma a avut incheiat contract de asigurari de AM si BP cu o firma de asigurari, nominal pentru dvs. sau la numar total de asigurati/ lucratori angajati ai firmei dvs., puteti beneficia de alte drepturi, conform contractului incheiat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Accident de munca
mitica66
Am avut un accident de munca in urma caruia eu am suferit mai multe politraumatisme in urma carora m-am ales cu mai multe interventiii chirurgicale care au ... (vezi toată discuția)
Accident de munca
margo_sys
Am suferit o leziune de menisc in urma unui accident de munca. Intervenția chirurgicală este obligatorie si urgenta . Am dreptul de despagubiri din parted ... (vezi toată discuția)