avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Schimbare destinatie imobil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Schimbare destinatie imobil

Buna ziua,
As dori sa stiu daca se poate schimba destinatia unui imobil, din grajd de lemn in locuinta tot de lemn, cu renovarile necesare, fara prea multe acte si batai de cap.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nãstase Cristian-Mihail , Consilier juridic 19:52, 10 Decembrie 2012
Daca intentionati notarea destinatiei la OCPI,procedura necesita existenta de documente doveditoare
constructia grajdi , presupun ca nu are autorizatie de construire, si constructia si terenul aferent constructiei nu il aveti intabulat si inscris in cartea fuciara
faceti asa:
daca nu aveti ce am spus mai sus, mergeti la primaria de domiciliu si solicitati eliberarea Certificatului pentru atestarea ca petentul este cunoscut ca proprietar, si procesul verbal pentru atestarea ca petentul este cunoscut ca proprietar, in conformitate cu art. 69 alin 6 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a birourilor de cadastru şi publicitate imobiliară, aprobat prin ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale şi Publicitate Imobiliară nr. 633/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
pentru spatiul acesta cu destinatia anexa grajdi, spunetii persoanei care vine sa faca masuratorile necesare, sa o treaca ca si anexa, fara destinatie precisa (grajd, magazie sau altceva)
poate sa o treaca anxea locuinta temporara, (de vara), bucatarie sau ceva.de genul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire pad popescucv popescucv In urma cu ceva timp, am cumparat intr-o zona submontana o proprietate pe care se aflau si trei cladiri. Proprietatea este pe un deal si singurele riscuri ... (vezi toată discuția)
Acte necesare anexa mbm76 mbm76 Am cumparat in 1978 o casa si terenul aferent ei ~ 570m2. In spatele casei era o anexa (magazie folosita iarna ca afumatoare pentru carne iar vara ca ... (vezi toată discuția)
Construire casa parter + anexa in mediu rural nutu_ionut nutu_ionut Buna ziua, as vrea sa stiu cum pot sa construiesc legal in mediu rural o anexa compusa din camera centralei termice si magazie de lemne. Mentionez ca detin ... (vezi toată discuția)