avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... construire casa parter + anexa in mediu rural
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

construire casa parter + anexa in mediu rural

Buna ziua, as vrea sa stiu cum pot sa construiesc legal in mediu rural o anexa compusa din camera centralei termice si magazie de lemne. Mentionez ca detin proiect tehnic. Pot sa construiesc in regie proprie? Am nevoie de diriginte de santier? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nutu_ionut , utilizator 21:20, 24 Septembrie 2016
Legea nr 163/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea in constructii publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 561 din 25 iulie a.c.prevede
concret executarea unei construcții noi, a unei intervenții la o construcție existentă sau desființarea acesteia din urmă, cu încălcarea prevederilor legale referitoare la autorizare și executare, reprezintă fapte ce pot fi sancționate contravențional cu o amendă cuprinsă între 20.000 și 40.000 de lei.

Disp L nr 163/2016,prevede ca interventii la constructiile existente constituie lucrari de construire, reconstruire, desfiintare partiala, consolidare, reparatie, modernizare, modificare, extindere, reabilitare, reabilitare termica, crestere a performantei energetice, renovare, schimbare de destinatie, protejare, restaurare, conservare sau desfiintare totala.
Aceste interventii se pot executa numai in baza expertizei tehnice a unui expert tehnic atestat si,eventual in baza auditului energetic al unui auditor energetic atestat
Legea nr 163/2016 prevede ca dirigintii de santier sunt necesari si in cazul cand interventiile respective necesita emiterea unei autorizatii de construire. respectiv pentru consolidari, extinderi, renovari complexe, reconstruiri si reabilitari termice.
Cum in speta dv pentru extindere,construire anexa cu fundatie pentru centrala termica este necesar proiect tehnic si autorizatie de constructie,certificat de urbanism-este necesar sa angajati diriginte de santier
Proiectantul zice ca nu trebuie diriginte de santier pentru anexa. Si se poate construi in regie proprie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate dirigintele de santier sa fie angajatul beneficiarului? AlexandraMacuc AlexandraMacuc Lucrez la o companie care desfasoara ample lucrari de investitie in calitate de BENEFICIAR, bineinteles cu firme autorizate de constructii. Datorita volumului ... (vezi toată discuția)
Este nevoie de autorizatie de constructie in situatia unei reabilitari termice a apartamentului? ovidiu54 ovidiu54 In vara asta eu si citiva vecini am facut reabilitarea termica a apartamenelor in care locuim.Acum am primit de la Consiliul local al primariei Serviciu de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!- autorizatie schimbare tigla Mirela7701 Mirela7701 Vreau sa înlocuiesc țigla cu tabla. Se cere autorizație? Cât costă? (vezi toată discuția)