avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Locul de munca al paratului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Locul de munca al paratului

Buna dimineata,

Recent am solicitat reacordarea pensiei alimentare, insa nu nunosc locul de munca al paratului (stiu doar ca este o firma privata-- irelevant) si am fost rechemata pentru a completa informatiile.
Ce se va intampla in cazul in care nu pot sa specific acest detaliu?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:00, 11 Decembrie 2012
Incercati la ITM, prin avocat, sa vedeti daca se poate identifica locul de munca de acolo. Asta intrucat instanta se va pronunta pe baza probelor pe care le veti depune dvs. , si esential e locul unde lucreaza si cuantumul salariului.
Fiind reclamanta in cauza, dvs va revine sarcina de a indica locul de munca al paratului.

In lipsa datelor referitoare la venitul acestuia, instanta nu va putea dispune majorarea pensiei ci eventual obligarea la plata uneia la nivelul salariului minim pe economie.

De asemenea, nestiind locul de munca nici nu puteti pune in executare acea sentinta.
Si daca lucreaza in strainatate? Va putea instanta sa colaboreze cu angajatorul?
Da instanta - prin intermediul unei comisii rogatorii - va putea solicita informatii in legatura cu veniturile ori bunurile detinute in strainate institutiilor abilitate in acest sens din respectiva tara.

Numai ca tot dvs va tb sa indicati institutiile, adresele de contact si sa traduceti adresele in limba tarii respective, urmand ca instanta sa o transmita. Va dura mai mult, dar este posibil sa se rezolve.
Pot cere o amanare pana cand imi completez dosarul? Ce justificare as oferi cand solicit instantei sa amane judecata?
Multumesc pentru informatiile de pana acum.

Alte discuții în legătură

Marirea pensiei alimentare anca26mely anca26mely as dori sa stiu daca la depunerea actelor pt marirea pensiei alimentare am nevoie de avocat si daca trebuie sa ma prezint la tribunal la termenul citat (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere isareionela isareionela am divortat de sotul meu,hotararea fiind pronuntata in data de 18 martie,2010. avem 2 minori care mi-au fost incredintati.de mai multi ani,fostul sot lucreaza ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere diamantulalbastru diamantulalbastru Buna ziua, azi am avut proces pt majorare pensie intretinere pt fiica mea, tatal fiicei mele nu s-a prezentat,el locuind la Londra si lucreaza acolo.Prolema ... (vezi toată discuția)