avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... marirea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

marirea pensiei alimentare

as dori sa stiu daca la depunerea actelor pt marirea pensiei alimentare am nevoie de avocat si daca trebuie sa ma prezint la tribunal la termenul citat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:29, 5 Mai 2016
Daca aveti avocat nu mai trebuie sa va prezentati la termen.

"Actele" le puteti depune si dvs., dar stiti sa redactati cererea de chemare in judecata si sa va precizati actiunea? Daca nu va prezentati la termen si nu aveti nici avocat care sa va reprezinte in instanta, cum va veti sustine cererea?
ralucailiescu a scris:

"Actele" le puteti depune si dvs., dar stiti sa redactati cererea de chemare in judecata si sa va precizati actiunea? Daca nu va prezentati la termen si nu aveti nici avocat care sa va reprezinte in instanta, cum va veti sustine cererea?


Nu e nevoie sa descurajati omul. Cererea o sustine prin actele atasate si solicita judecarea cauzei in lipsa.
De acord. O pensie se poate cere si fara avocat. Totusi, in functie de situatie, e posibil sa va fie mai bine cu avocat sau nu musai.
Daca stiti unde lucreaza, care e salariul, daca cereti dovada veniturilor si judecarea in lipsa, e ok.
Daca nu stiti aceste lucruri, trebuie sa faceti demersuri sa le aflati; preferabil in timpul procesului, ca asa aveti temei juridic si nu pierdeti pensia marita pe o luna sau 3 cat faceti demersurile.
Buna ziua,

In familia mea in prezent se deruleaza o actiune de majorare a pensiei alimentare.
Reclamanta a depus la Judecatoria Satu Mare documentele necesare in vederea obtinerii acestei majorari.Paratul nu se afla in Romania, reclamanta a completat detaliile despre parat : societatea unde is desfasoarea activitatea si tara .
Actiunea a fost depusa in luna a IX-a 2015, au avut loc deja 3 termene in care s-a dat urmatoarea solutie : Amânat în vederea efectuării comisiei rogatorii interţionale încuviinţate în cauză.

Banuiala familiei este ca el si-a schimbat locul de munca si din aceasta cauza se tot amana.

In cazul in care paratul si-a schimbat locul de munca si nu se cunoaste detalii despre, cum se procedeaza?


Multumesc.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara cand tata munceste cu acte in afara tarii Elenapusa Elenapusa Cum se poate cere marirea pensiei alimentare pentru un copil, in contextul in care tatal declara in Ro ca nu muceste si ca nu are serviciu, dar el de fapt ... (vezi toată discuția)
Locul de munca al paratului ContSters185356 ContSters185356 Buna dimineata, Recent am solicitat reacordarea pensiei alimentare, insa nu nunosc locul de munca al paratului (stiu doar ca este o firma privata-- ... (vezi toată discuția)
Cat poate dura un proces pt stabilirea pensiei de intretinere mykynem mykynem din ianuarie 2012 copilul meu a implinit 18ani am deschis un nou proces de stabilire in continuare de pensie de intretinere el fiind elev in cls a XI la liceu ... (vezi toată discuția)