avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

Buna ziua, azi am avut proces pt majorare pensie intretinere pt fiica mea, tatal fiicei mele nu s-a prezentat,el locuind la Londra si lucreaza acolo.Prolema mea este ca am solicitat instantei sa faca adresa la institutiile din Londra echivalente Administratiilor financiare sau I.T.M de la noi si raspunsul a fost ca ei nu pot face asa ceva decat la noi in tara nu si in afara si sa aduc eu la urmatorul termen adresa si numele angajatorului unde tatal fiicei mele este angajat impreuna cu veniturile.Dar eu nu stiu unde lucreaza si nici nu stiu cum pot afla acest lucru, el de aceea sta si linistit si nu vine la proces ca sa platesca in continuare o suma modica si ca nu voi afla niciodata unde lucreaza.Fiul lui este in tara dar nu vrea sa-mi zica unde lucreaza. Ce as putea sa fac in acest caz? Care sunt procedurile si demersurile? Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:33, 24 Noiembrie 2012
Stimata Doamna,

Este datoria dumneavoastra sa indicati domiciliul paratului. Daca doar citarea ar fi fost o problema, era mai simplu, caci puteati apela la citarea prin publicitate; insa dumneavoastra va intemeiati cererea pe sustinerea conform careia paratul realizeaza venituri mai mari decat cele raportat la care s-a stabilit initial obligatia de intretinere si, ca atare, sarcina probei va revine dumneavoastra. Asadar, va sfatuiesc sa depuneti diligentele necesare pentru a afla pe cont propriu aceste date si abia apoi sa va adresati instantei de judecata.
Solicitati adresa la primaria de domiciliu are sa va indice daca figureaza cu venituri si cu ce bunuri impozabile este in evidenta primariei. Eventual o comisie rogatorie pt un interogatoriu.

Art. 529 NCC- Cuantumul întreţinerii

(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti

Este adevarat ca dvs ca si reclamanta trebuie sa va probati pretentiile, dar instanta de tutela este obligata sa va sprijine in acest sens, fiind vorba despre interesul unui minor si de proceduri cu strainatatea. Dvs - chiar daca ati incerca pe cont propru aceste demersuri - institutiile din Marea Britanie nu va vor raspunde personal, ci doar la solicitarea instantei.

Va trebui sa cereti in scris acele adrese pe care tot dvs sa le formulati sa le traduceti in lb engleza iar instanta sa le transmita catre autoritati.


@Mihaela 88 a scris:

Apelati la Ambasada Romaniei in Londra.
adresa scrisa in care specificati ca sunteti in proces cu tatal pentru pensie de intretinere (indicati nr dosarului si instanta la care se judeca) si ca solicitati sprijin in vederea comunicarii la instanta a numelui angajatorului paratului si a sediului angajatorului.
anexati la cerere copie certificat de nastere al copilului si extras de pe portalul instantei ca va aflati in litigiu. (adica intrati pe portal.just.ro - cautati dosarul si cand dati de el - scrie nr dosarului, termene si parti- dati PRINT)
dati inainte un telefon ca nu strica

De asemenea, faceti acelasi demers si la Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti


@diamantul albastru a scris :
am facut toate demersurile si la ambasada si la ministerul afacerilor externe si am primit raspuns de la sectia consulara unde imi comunica, ca autoritatile britanice nu comunica date despre o persoana aflata pe teritoriul Marii Britanii fara sa aiba in prealabil acordul acesteia.Si am mai fost informata ca anumite date necesare solutionarii unor cayuri aflate deja pe rolul instantelor judecatoresti romane ar putea fi obtinute la solicitarea completului de judecata transmisa prin intermediul Ministerului Justitiei, Directia Drept international si Tratate, in calitate de autoritate centrala in aplicarea Regulamentului Consiliului nr. 2201-2003 privind competenta, recunoasterea si executarea hotararilor in materie familiala si a responsabilitatii parintesti.Eu inainte de a face aceste demersuri am cerut instantei sa solicite ea aceste informatii si au spus ca nu e treaba lor sa ma interesez eu...acum daca la termen solocit exact acelasi lucru si am sa le dau si raspunsul de la sectia consulara , primesc acelasi refuz ce pot eu sa mai fac?astept raspunsul dvs si va multumesc


:offtopic:

@diamantulalbastru, continuati va rog discutiile incepute, nu deschideti subiecte noi pt aceeasi tema, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere diamantulalbastru diamantulalbastru buna ziua,ce se mai poate cere intr-un proces de majorare pensie de intretinere daca in nenumarate termene s-a asteptat raspuns de la autoritatile din Marea ... (vezi toată discuția)
Proces civil Viorel Olaru Viorel Olaru Poate să se desfășoare un proces civil în care sunt doi pârâți iar unul din pârâți nu i se cunoaște adresa(este plecat în străinătate și nici ... (vezi toată discuția)
un sfat va rog mult!! - citare in italia catalina45 catalina45 buna ziua. Am deschis ac'iune pentru pensie alimentara minor. Tatal lucreaza in Italia. Resedinta din aceasta tara nu o stiu insa stiu locul de munca si ... (vezi toată discuția)