buna ziua. Am deschis ac'iune pentru pensie alimentara minor. Tatal lucreaza in Italia. Resedinta din aceasta tara nu o stiu insa stiu locul de munca si adresa. As putea sa cer instantei sa il citeze la locul de munca? sau la familia care are un grija locuinta din tara? va intreb deoarece mi s a comunicat de catre instanta sa le trimit adresa unde poate fi citat. Este posibil ca instanta sa refuze sa fie citat la locul de munca? Multumesc anticipat de raspuns. Am termen 10 zile sa comunica adresa de resedinta si nu stiu ce sa fac.
El trebuie să știe de proces pentru a se putea apăra, altfel chiar dacă se judecă cererea, hotărârea poate fi anulată dacă el nu a știut, și când află de sentință reclamă faptul.
Logic ar fi să fie citat la ambele adrese să crească șansele să ajungă una și la el.
Dați instanței ambele adrese și vedeți ce va decide, pentru ca dacă vă judecați în lipsă fără ca el sa știe, riscați ca la cererea pârâtului să se mai judece odată cazul.
6. persoanele fizice, la domiciliul lor; în cazul în care nu locuiesc la domiciliu, citarea se va face la reşedinţa cunoscută ori la locul ales de ele; în lipsa acestora, citarea poate fi făcută la locul cunoscut unde îşi desfăşoară permanent activitatea curentă;
13. persoanele care se află în străinătate, altele decât cele prevăzute la pct. 12, dacă au domiciliul sau reşedinţa cunoscută, printr-o citaţie scrisă trimisă cu scrisoare recomandată cu conţinut declarat şi confirmare de primire, recipisa de predare a scrisorii la poşta română, în cuprinsul căreia vor fi menţionate actele ce se expediază, ţinând loc de dovadă a îndeplinirii procedurii, dacă prin tratate sau convenţii internaţionale la care este parte România ori prin acte normative speciale nu se prevede altfel. Dacă domiciliul sau reşedinţa celor aflaţi în străinătate nu este cunoscut/cunoscută, citarea se face potrivit art. 167. În toate cazurile, dacă cei aflaţi în străinătate au mandatar cunoscut în ţară, va fi citat numai acesta din urmă;