avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

proces civil

Poate să se desfășoare un proces civil în care sunt doi pârâți iar unul din pârâți nu i se cunoaște adresa(este plecat în străinătate și nici măcar nu se cunoaște dacă este în viață sau nu).Are obligație reclamantul de a indica adresa pârîților ?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 12:09, 4 Ianuarie 2020
Instanta poate dispune suspendarea cauzei daca nu exista date din care sa rezulte domiciliul,resedinta uneia dintre părți,faptul că această este legal citată etc



Efectuați demersuri de aflare a domiciliului pârâtului (cerere la Ambasada țării respective în România, solicitați citarea prin Ministerul Justiției, etc).
Dacă în urma acestor demersuri nu-i aflați domiciliul, solicitați citarea prin publicitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citarea în strãinãtate Popescu2012 Popescu2012 I. 1. Potrivit căruia criteriu instanta poate alege citarea în străinătate cu scrisoare recomandata în conformitate cu prevederile codului de procedura ... (vezi toată discuția)
Citarea prin publicitate. despre criteriile corecte /legale /echitabile funcție de care se ia mãsura citãrii prin publicitate Popescu2012 Popescu2012 1. Când poate fi citat pârâtul prin publicitate la ziar sau la ușa instantei? (cpc 95.1) 2. Funcție de ce criterii legale /corecte /echitabile ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate dianapopa dianapopa buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. situatia este urmatoarea: am dat nastere unui copil rezultat dintr-o relatie neconcretizata legal. tatal biologic nu ... (vezi toată discuția)