avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chemare in instanta neplata datorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chemare in instanta neplata datorii

Buna ziua,am si eu o intrebare legata de neplata datoriei la asociatie.Am primit 2 somatii de la asociatie ,dupa care am platit peste jumatate din suma restanta de la 840 am ajuns la 320 iar acum primesc citatie de la tribunal sa ma prezint in ianuarie la proces. Intrebarea mea este urmatoarea daca platesc toata suma la asociatie mai intru in proces? VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:52, 11 Decembrie 2012
Procesul oricum este inceput daca ati primit citatie. Daca veti achita toata suma restanta, procesul va inceta ramanand fara obiect si nu veti plati nici cheltuielile de judecata (e posibil).
eu am alta parere ....cu toate ca faceti dovada la primul termen de judecata ca ati achitat in intregime suma restanta veti fi obligata la plata cheltuielilor de judecata deoarece ati fost pusa in intarziere prin cele doua somatii primite.
Oricum, daca puteti plati inainte de primul termen, este in avantajul dumneavoastra sa o faceti deoarece dovediti buna credinta. Daca procesul continua vor creste cheltuielile de judecata.
Mai mult, desi puteti fi obligat sa platiti cheltuieli de judecata acestea vor putea fi, daca asa apreciaza instanta, doar pentru introducerea actiunii nu si pentru proces.
Spun aceasta deoarece presupun ca Asociatia a platit in avans avocatului si pentru proces, nu doar o pentru formularea actiunii.
E deasemena posibil ca Asociatia sa nu fi angajat inca un avocat si atunci nu mai aveti ce plati, in timp ce daca procesul continua sigur va fi angajat un avocat.
Asa cum s-a spus in mesajele de mai sus, cea mai buna solutie este sa va achiatati debitele pana la primul terme. La acest termen va prezentati si aratati pe baza chitantelor ca ati achitat.
Este posibil ca asociatia sa fi introdus actiunea fara a angaja ub avocat si-atunci nu s-au facut cheltuieli ca sa vi se impuna.
Este posibil ca instanta, la cererea dumneavoastra, sa respinga cererea asociatiei de a va obliga la plata cheltuielilor de judecat chiar daca a platit un avocat ori sa stabileasca o suma mai mica fata de cea solicitata de asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta la cheltuielile de intretinere de la bloc iozefinap iozefinap Buna ziua Cer ajutor la o problema legata de o restanta pe doua luni la cheltuielile de intretinere. Presedintele blocului a dat in judecata o parte din ... (vezi toată discuția)
Chemare in instanta neplata datorii blondchild blondchild buna seara! am o problema si nu stiu cum sa procedez. am primit acasa o hartie de actionare in instanta din partea asociatiei pentru neplata facturilor ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie sa ma prezint in instanta daca am achitat datoriile asociatiei de proprietari? livia2222 livia2222 Buna ziua, de curand am primit o citatie fiind chemata in instanta in proces cu Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc, in urma unor restante le ... (vezi toată discuția)