avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chemare in instanta neplata datorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chemare in instanta neplata datorii

buna seara!
am o problema si nu stiu cum sa procedez.
am primit acasa o hartie de actionare in instanta din partea asociatiei pentru neplata facturilor restante si a penalitatilor aferente, iar in plus si cheltuielile de judecata sunt trecute acolo. termenul de prezentare la judecator este peste 1 luna. eu cun sa procedez? as putea sa merg la asociatie sa mai vorbesc despre o plata esalonata a datoriilor? daca da ce se intampla cu procesul? este proces de fapt? imi trebuie avocat?
vreau sa fac un imprumut si sa achit o data facturile restante, nu si penalitatile.
e adevarat ca datoriile la intretinere mai vechi de 3 ani se prescriu? si penalitatile la fel?
va asaltez cu intrebari, imi cer scuze, dar poate aveti timp sa-mi raspundeti.
multumesc!
Daca ati primit citatie acasa inseamna ca reclamantul (asociatia) v-a chemat in judecata adica s-a deschis proces impotriva dumneavoastra. Puteti sa mergeti la asociatie si sa incercati sa va intelegeti, in acest caz instanta va lua act de intelegerea dintre dumneavoastra si asociatie. Daca nu ajungeti la un acord ar trebui sa va angajati un avocat. Despre prescriptie nu stiu nimic.
deci sa inteleg ca oricum ajung in instanta, chiar daca ma inteleg cu cei de la asociatie.
goe adica inocenta daca aplica penalizari dupa 31 zile nu e legal?#-o
Puteti acumula puncte si daca postati un mesaj cu o iconita in el si atat.
Ar fi mai bine.

Puteti evita procesul daca mergeti si platiti tot inainte sau daca mergeti si va intelegeti cu asociatia.

Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
w_v_w_v, utilizator
Puteti stabili cu asociatia o modalitate de plata esalonata a datoriilor, incheind o tranzactie care va fi depusa la dosar, instanta pronuntand o hotarare in sensul celor aratate in tranzactie.
Daca debitul si penalitatile sunt mai vechi de 3 ani, ele sunt prescrise. In acest caz, invocati la proces exceptia prescriptiei pentru datoriile mai vechi de 3 ani.
Daca nu sunteti de acord cu penalitatile calculate, cereri modul de calcul al acestora pentru a verifica cum au fost calculate si daca exista o hatarare a organelor de conducere a asociatiei privind penalitatile in caz de neplata.
Numai in cazul in care "asociatia" renunta la judecata, puteti sta relativ linistit. O actiune impotriva dumneavoastra poate fi redeschisa oricand.
Daca nu aveti posibilitate de a plati, puteti solicita instantei de judecata sa va acorde o perioada (un termen) in care sa va achitati debitul restant. Puteti obtine unul sau mai multe termene de amanare a procesului. Insa, daca sunteti rau platnic si nu dati dovada de buna-credinta, mai devreme sau mai tarziu, se va pronunta o sentinta nefavorabila dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere danutza_diana danutza_diana am datorii la intretinere si de la 1 martie ne intrerupe furnizarea apei potabile.Administratorul nu vrea sa ne dea la maina hartie decat daca achitam toate ... (vezi toată discuția)
Rau platnici buzaianuargi buzaianuargi buna ziua,avem la noi in bloc un rau platnic are 200 mil. nu aplatit de 10 ani ,acum 5 ani s-a schimbat administratorul acesta din urma nu a putut sa-l dea in ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere geogeorge geogeorge buna ziua, am datorie la intretinere de prin 2009 la care s-au adaugat penalitati si acum as dori sa platesc.exista vreo posibilitate (fara sa chem in ... (vezi toată discuția)