avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chemare in instanta neplata datorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chemare in instanta neplata datorii

buna seara!
am o problema si nu stiu cum sa procedez.
am primit acasa o hartie de actionare in instanta din partea asociatiei pentru neplata facturilor restante si a penalitatilor aferente, iar in plus si cheltuielile de judecata sunt trecute acolo. termenul de prezentare la judecator este peste 1 luna. eu cun sa procedez? as putea sa merg la asociatie sa mai vorbesc despre o plata esalonata a datoriilor? daca da ce se intampla cu procesul? este proces de fapt? imi trebuie avocat?
vreau sa fac un imprumut si sa achit o data facturile restante, nu si penalitatile.
e adevarat ca datoriile la intretinere mai vechi de 3 ani se prescriu? si penalitatile la fel?
va asaltez cu intrebari, imi cer scuze, dar poate aveti timp sa-mi raspundeti.
multumesc!
Este bine ca primul termen este peste o luna pentru ca aveti timp sa depuneti in dosar o intampinare.Daca cautati pe internet ve-ti gasi chiar si modele pe care sa le urmati. Urmati oricum sfatul dnei. adriana oltea... iar daca nu va descurcati sa va inaintati apararea singura apelati la un avocat si puteti cere si dvs. plata cheltuielilor de judecata.
Intelegeti gresit .Aceasta datorie nu se sterge si gata!Datoriile provin din
neplata facturilor la furnizori pe care asociatia le--a platit si posibil a primit
si penalizari.Aceste datorie ramane la asociatie si este platita de toti locatarii.
Daca ati ajuns la proces,sigur administratia a facut somatii,notificari.Asa ca
nu va bazati sa vi se anuleze datoria si sa va fie platita de vecini.

multumesc pt raspunsuri.
am facut acea cerere prin care ma oblig sa achit restantele platind o suma fixa lunar, iar aceasta hartie-angajament va fi aratata judecatorului. de la asociatie mi s-a spus ca nu e nevoie sa particip la proces, ca va merge doar avocatul asociatiei. e corect asa? sa nu mai am alte surprize ulterior?!
Interesant, paratul sa nu se prezinte la proces ca asa a zis reclamantul:) pai asa se vor castiga toate procesele in Romania de catre cine intenteaza actiunea.
Nu va recomand sa nu va prezentati.
Aveti timp sa intocmiti intampinare si chiar cerere reconventionala in ceea ce priveste prescriptia sumelor datorate de mai mult de 3 ani.
Nu va lasati pacalit de reclamant.
Eventual solicitati instantei ajutor public judiciar daca nu aveti venituri si va pune la dispozitie un avocat din oficiu, sa va reprezinte.
Indicat este sa va prezentati la proces. I
Daca ati facut angajament de plata, normal ar fi ca avocatul asociatiei sa renunte la judecata. Daca nu va fi asa, solicitati un termen mai lung in care sa aveti posibilitatea de a va achita chiria restanta. Instantele, mai ales in perioada asta, sunt destul de ingaduitoare cu chiriasii care inregistreaza restante la plata chiriei.
Daca nu va prezentati, probabilitatea de a ramane in pronuntare de la primul termen este foarte mare.
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
swamerra, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere danutza_diana danutza_diana am datorii la intretinere si de la 1 martie ne intrerupe furnizarea apei potabile.Administratorul nu vrea sa ne dea la maina hartie decat daca achitam toate ... (vezi toată discuția)
Rau platnici buzaianuargi buzaianuargi buna ziua,avem la noi in bloc un rau platnic are 200 mil. nu aplatit de 10 ani ,acum 5 ani s-a schimbat administratorul acesta din urma nu a putut sa-l dea in ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere geogeorge geogeorge buna ziua, am datorie la intretinere de prin 2009 la care s-au adaugat penalitati si acum as dori sa platesc.exista vreo posibilitate (fara sa chem in ... (vezi toată discuția)