Sunt un angajat real care a fost preluat de Auchan.
Din 2013 Auchan preia real-ul si nu stiu care ar fi siguranta mea ca o sa mai lucrez in continuare.
Trebuie sa semnez vre-un act cu Auchan?Ma preia cu perioada nedeterminata sau au dreptul sa imi faca contract determinat?
In cazul care imi spune sa imi caut in alt loc,si eu nu am nici o abatere,nici o sanctiune ce pot sa fac.
Auchan va prelua drepturile si obligatiile actualului dvs angajator - Real - fara a mai fi nevoie de incheierea unui nou c.i.m.
Codul Muncii prevede:
art.173
.....
(2) : Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.
Va multumesc,dar....eu sunt la platforma care livreaza in toata tara pt real si avem un departament calitativ,adica verifica calitatea si corectitudinea marfii.
Sefa ne-a spus ca in doua saptamani o sa mute 2 din 4 oameni pe magazin, si de la un salariu de 1500 ron o sa ajungem la 900 ron.
Este corect ce se intampla,au acest drept de a muta oamenii fara nici o abatere disciplinara si au dreptul de ai micsora salariul?
Va multumesc,dar sunt din ce in ce mai ingrijorat.
Modificarea unilaterala a c.i.m. nu se poate face decat in anumite conditii prevazute de lege .. Regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor.
Dac nu semneaza actul aditional de una dintre parti , nu are cum sa se produca modificarea c.i.m... in aceste situatii, in practica, angajatorul exercita presiuni asupra angajatului pentru a-si da demisia sau poate sa-l concedieze ...