Buna ziua, as vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care un angajat refuza transferul de la o companie la alta, conform legii 67/2006. Practic cedentul il informeaza ca incepand cu data de, va fi preluat de o alta companie iar angajatul refuza. A cui este problema, a cedentului sau a cesionarului?
Va multumesc. totusi in baza art 41 din codul muncii, contractul de munca poate fi modificat doar cu acordul partilor. In situatia transferului, angajatorul se schimba..Daca angajatul nu este de acord cu acest aspect, care sunt demersurile legale pe care le pot face? Ca cesionar, introduc contractele in revisal, apoi daca un angajat nu vine la munca, demarez procedura de cercetare disciplinara?
Nu este vorba de modificarea c.i.m. in sensul art.41 C.mun. , intrucat drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg din contractele individuale de muncă şi din contractul colectiv de muncă aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
De asemenea, transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.
Buna ziua, am citit si legea 67/2006 si directiva europeana. Angajatii vor fi preluati cu drepturile si beneficiile pe care le au in prezent. Totusi, as vrea sa stiu cum procedez in situatia in care un angajat transferat nu vrea sa isi indeplineasca sarcinile de lucru? Sa spunem ca firma x il preia cu data de 01.04 si din 02.04 el va trebui sa execute lucrari dar refuza. Intreb pentru ca stiu ca in trecut au existat astfel de situatii si s-a ajuns la conflicte de munca. Va multumesc.