Trebuie stabilita inainte de toate modalitatea de fuziune: fuziune prin absorbtie sau fuziune prin comasare.
In primul caz problema poate fi rezolvata si printr-un act aditional sau chiar este posibil sa nu mai fie nevoie de nimic (depinde cu cine este incheiat CIM ...)
In cea de-a doua situatie, trebuie incheiat un nou contract de munca, deoarece prin comasare rezulta o noua firma angajatoare.
Pot fi avute in vedere si procedurile de transfer al salariatiilor, asa cum sunt reglementate de Legea nr. 67/2006
Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului. (art.173 alin.2 C.mun.)
În cazul transferului colectiv nu este necesară încheierea unui act adiţional la contractul individual de muncă întrucât, pe de o parte, modificarea operează în puterea legii, de drept, iar pe de altă parte, transferul colectiv nu presupune existenţa unui acord de voinţă între angajator şi salariat, ci între cedent şi cesionar.
Totodata, exista obligaţia de informare a salariatilor, prevăzută de art. 17 din Codul muncii si art.12 din Legea 67/2006.
Transfer angajati
Alidor86
Care sunt protectiile legale de care beneficiaza angajatii care sunt transferati catre o Alta companie CA urmare a unei vanzari intre intre angajatorul curent ... (vezi toată discuția)