avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer angajati

Care sunt protectiile legale de care beneficiaza angajatii care sunt transferati catre o Alta companie CA urmare a unei vanzari intre intre angajatorul curent si cel viitor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:14, 22 Martie 2019
Nu exista notiunea de Transfer de salariati in urma cumpararii unei societati de catre alta societate.
Este ori o achizitie prin intermediul unei societati holding ori o achizitie cu titlu personal al unei societati.
Ca ulterior achizitiei actionariatul decide fuzionari, absorbtii, integrari de grup, etc... asta este o alta istorie la care salariatii nu au drept de vot sau de opinie.

Dpdv legal in urma unei fuzionari salariatii pastreaza drepturile avute in cadrul societatii fuzionate si pe baza CIM-ului initial.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
Demos, utilizator
In speta, exista posibilitate transferului angajatilor , art.173 C.mun. si Legea 67/2006.

1. Drepturile și obligațiile cedentului, care decurg din contractele individuale de muncă și din contractul colectiv de muncă aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

2. Transferul întreprinderii, al unității sau al unor părți ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaților de către cedent ori de către cesionar.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare a consiliului de administratie- termen de valabilitate cristina69 cristina69 Buna ziua. Am urmatoarea speta: O societate comerciala X a fuzionat in august 2013 cu mai multe societati comerciale, iar in urma fuzionarii din filiala a ... (vezi toată discuția)
Comasarea a doua institutii publice pensionatul pensionatul La comasarea a doua institutii publice se pastreaza cim si se intocmeste un act aditional la vechiul cim? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Fuziune prin absorbtie simona ch simona ch Doua societati vor fuziona, societatea A urmand sa absoarba societatea B. Am inteles cum se procedeaza din punct de vedere al Revisalului, dar as mai avea doua ... (vezi toată discuția)