avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fuziune prin absorbtie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fuziune prin absorbtie

Doua societati vor fuziona, societatea A urmand sa absoarba societatea B. Am inteles cum se procedeaza din punct de vedere al Revisalului, dar as mai avea doua intrebari:
1. Inregistrarea contractelor in revisal se va face la societatea A cu o zi inaintea inregistrarii incetarii la societatea B?
2. Salariatii vor ramane cu contractele initiale? Ce acte trebuie intocmite?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
simona ch, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:29, 14 Noiembrie 2012
simona ch

1. HG nr.500/2011 nu prevede niciun termen de completarea si transmitere a REVISAL -ului in aceasta situatie .. astfel ca, in tacerea legii, consider ca termenul in care se va opera aceste modificari este cel mentionat la art.4 alin.2 din HG nr.500/2011

2. Salariatii raman cu aceleasi contracte ...

3. art.173 C.mun.
(1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.

Prevederi reiterate si in Legea nr.67/2006 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Peronal angajat corina_litoiu corina_litoiu cum se efectueaza transferul de personal angajat de la o firma care a fost luata in administrare de alta firma si in ce conditii se mentine calitatea de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dany2005 dany2005 Va explic pe scurt dintr-o unitate cu personalitate juridica care avea o structura arondata de curand s-au facut doua unitati cu personalitate juridica, urmand ... (vezi toată discuția)
Legea 67/2006 Filimon Aurel Filimon Aurel Buna.Revin pe forum cu un nou subiect Multumesc anticipat pentru intelegere. E posibil ca de 2-3 saptamani firma sa aiba alti patroni fara ca noi ... (vezi toată discuția)