avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotarare a consiliului de administratie- termen de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotarare a consiliului de administratie- termen de valabilitate

Buna ziua. Am urmatoarea speta: O societate comerciala X a fuzionat in august 2013 cu mai multe societati comerciale, iar in urma fuzionarii din filiala a devenit sucursala... Mentionez ca societatea X care a fuzionat nu mai are CCM si nu exista nici un CCM unic la nivel de societate (care a rezultat in urma fuzionarii). Noua entitate constituita are insa un Consiliu de administratie.
Intrebare: Mai are aplicabilitate o Hotarare de CA a vechii societatii comerciale X (existenta inainte de fuziune) ?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 14:38, 26 Martie 2014
Drepturile si obligatiile stabilite prin acea hotarare vor fi transferate integral cesionarului, la data transferului.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
In speta este vorba despre faptul ca nu se acorda diurna in cazul delegarii de o zi a personalului TESA. Prin urmare aceasta hotarare de CA are aplicabilitate pana la data la care se modifica ? Am inteles corect?
Ar mai fi o problema....prin Protocolul incheiat cu cesionarul la fuziune, nu au fost mentionate ca se predau acestuia si Hotararile de CA si AGA . ale vechii societatii...
1. Nici nu este necesara o astfel de mentiune in protocol, intrucat devin incidente prevederile art.5 alin.1 din Legea 67/2006 si ale art.173 alin.1 si 2C.mun.

Art. 173. C.mun.
(1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
...

2. Orice hotarare emisa de catre un angajator este valabila pana la data modiifcarii/revocarii acesteia de catre angajatorul respectiv sau pana la data anularii ei de catre instanta de judecata.
Multumesc mult pentru toate informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer angajati Alidor86 Alidor86 Care sunt protectiile legale de care beneficiaza angajatii care sunt transferati catre o Alta companie CA urmare a unei vanzari intre intre angajatorul curent ... (vezi toată discuția)
Incheiere protocol cu sindicatul privind semnarea unui ccm cristina69 cristina69 Buna Ziua. As vrea sa stiu ce se intampla cu aplicarera CCM-ului in situatia in care mai multe societati au fuzionat si in urma fuziunii a fost infiintata o ... (vezi toată discuția)
Se pot efectua disponibilizari prin desfiintarea postului in perioada fuziunii unor societati? cristina69 cristina69 Buna ziua. As vrea sa stiu daca in perioada fuziunii unor societati comerciale se pot efectua disponibilizari prin desfiintarea unor posturi avand in vedere ... (vezi toată discuția)