avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se pot efectua disponibilizari prin desfiintarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se pot efectua disponibilizari prin desfiintarea postului in perioada fuziunii unor societati?

Buna ziua. As vrea sa stiu daca in perioada fuziunii unor societati comerciale se pot efectua disponibilizari prin desfiintarea unor posturi avand in vedere art. 11 din Legea nr. 67/2006 si ce proceduri trebuie urmate in relatia cu sindicatul?
In speta, unei angajate X dintr-o societate comerciala care urmeaza sa fuzioneze i s-a desfiintat postul si is-a emis de catre angajator un preaviz de concediere. Sindicatul contesta aceasta masura motivand ca in aceasta perioada nu pot fi efectuate concedieri. INTREBARE: Nu doar de la momentul inregistrarii noii entitati la ORC este interzisa concedierea ?
Concedierea are loc ca efect al fuzionarii ?
Nu , nu este ca efect al fuzionarii.
Daca nu este ca efect al fuzionarii , parerea mea este ca procedura concedierii este legala.


Art. 11 din Legea nr.67/2006 privind transferul intreprinderii prevede ca in cazul in care cedentul sau cesionarul preconizeaza masuri in privinta salariatilor proprii , se va consulta cu reprezentantii salariatilor, in scopul ajungerii la un acord, cu cel putin 30 de zile inainte de data transferului. In speta, sindicatul nu a fost consultat ... In acest caz poate fi concediata persoana in cauza? Mentionez ca exista Protocol incheiat cu sindicatul ptr. alte concedieri care au fost facute prin desfintarea postului... ptr. alti angajati.
motivele de legalitate sau nelegalitate ale unei concedieri prin definntarea partilor se pot aprecia , dupa parerea mea , doar la cazul in speta, pentru a se vedea daca au exista motive rela si serioase. consultati din timp un avocat sa nu pierdeti termenul de contestatie.

Alte discuții în legătură

Concediere a angajatului in perioada cat acesta este in concediu medical cristina69 cristina69 Buna ziua. Am urmatoarea speta. Un angajat al societatii comerciale X primeste notificare de preaviz, prin care este anuntat ca postul sau urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)
Se poate desfiinta un post ca urmare a fuziunii prin contopire? cristina69 cristina69 Buna dimineata. Va rog mult sa ma lamuriti , daca se poate cu privire la urmatoarele Este vorba despre desfiintarea unui post ca urmare a fuziunii prin ... (vezi toată discuția)
Criterii disponibilizare colectiva cris-gabi cris-gabi Buna seara, am rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema: eu si sotul meu suntem angajati la aceeasi societate. Am fost anuntati ca urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)