avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se pot efectua disponibilizari prin desfiintarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se pot efectua disponibilizari prin desfiintarea postului in perioada fuziunii unor societati?

Buna ziua. As vrea sa stiu daca in perioada fuziunii unor societati comerciale se pot efectua disponibilizari prin desfiintarea unor posturi avand in vedere art. 11 din Legea nr. 67/2006 si ce proceduri trebuie urmate in relatia cu sindicatul?
In speta, unei angajate X dintr-o societate comerciala care urmeaza sa fuzioneze i s-a desfiintat postul si is-a emis de catre angajator un preaviz de concediere. Sindicatul contesta aceasta masura motivand ca in aceasta perioada nu pot fi efectuate concedieri. INTREBARE: Nu doar de la momentul inregistrarii noii entitati la ORC este interzisa concedierea ?
Intrebarea era daca se poate sau nu efectua disponibilizarea unei persoane in conditiile aratate fara a exista consultarea expresa a sindicatului.
Ati facut afirmatia ca nu este ca efect al fuziunii, dar acum invocati un articol care are legatura cu aceasta?

Pana la urmare care este adevarul ?:-/

Concedierea nu are legatura cu fuziunea , aceasta s-a produs ca urmare a desfiintarii postului datorita dificultatilor economice ale societatii, deci are cauze reale si serioase. Articolul la care am facut referire , a fost invocat de catre sindicat care soicita suspendarea preavizului de concediere motivat de faptul ca in perioada fuziunii nu pot fi facute disponibilizari....

Nu stiu daca am fost suficient de clara. Mentionez ca noua societate nu a fost inca inregistrata la ORC.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Invocarea acelui articol nu are nicio relevanta, in acest sens.
Prin urmare, asa cum am mai spus anterior, angajatorul este cel care decide concedierea si parerea mea este ca a procedat corect.
Multumesc mult ptr. clarificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere a angajatului in perioada cat acesta este in concediu medical cristina69 cristina69 Buna ziua. Am urmatoarea speta. Un angajat al societatii comerciale X primeste notificare de preaviz, prin care este anuntat ca postul sau urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)
Se poate desfiinta un post ca urmare a fuziunii prin contopire? cristina69 cristina69 Buna dimineata. Va rog mult sa ma lamuriti , daca se poate cu privire la urmatoarele Este vorba despre desfiintarea unui post ca urmare a fuziunii prin ... (vezi toată discuția)
Criterii disponibilizare colectiva cris-gabi cris-gabi Buna seara, am rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema: eu si sotul meu suntem angajati la aceeasi societate. Am fost anuntati ca urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)