Ma confrunt cu urmatoarea speta: compania la care lucrez va prelua un departament al unei alte companii. Cum voi proceda dpdv legal la intocmirea contractelor de munca. Trebuie sa pastrez aceleasi conditii pe care angajatii le-au avut in contractele de munca ale cedentului? Ce se intampla in cazul in care compania mea nu suporta pe grila salariala (pachetul salarial este prea mare) unul dintre angajatii ai companiei cedente? Precizez ca in cazul companiei cesionare , aceasta nu are un CCM. pe cand compania cedenta, are.
Daca exista un act de fuziune intre acestea , atunci se preia c.i.m. de la societatea cedenta la societatea cesionara in baza acestui act de fuziune.
In baza art.1689 C.mun., se poate considera ca salariatii de la unitatea cedenta vor fi transferati colectiv in temeiul art. 169 din Codul muncii, astfel ei urmand a fi preluati de un nou angajator (cesionarul) fata de care se transmit toate drepturile şi obligatiile ce rezulta din contractul lor de munca.
Multumesc. Ce fac daca unul dintre contractele de munca este cu mult peste grila cesionarului si pozitia pe care o ocupa se suprapune unei alte pozitii.
Legea prevede ca, drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
In acest caz , aveti doua posibilitati: fie acceptati clauzele acelui c.i.m., asa cum prevede Legea nr.67/2006 , fie incercati o modificare a clauzelor acestuia cu acordul salariatului respectiv.
Cim dupa transfer
iuliannn
Am fost transferat prin procedura de [b]transfer colectiv[/b], am primit [b]o informare[/b] despre faptul ca noul meu angajator este cutare. Momentan eu nu am ... (vezi toată discuția)