avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura de transfer, conform Codului muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura de transfer, conform Codului muncii

Ma confrunt cu urmatoarea speta: compania la care lucrez va prelua un departament al unei alte companii. Cum voi proceda dpdv legal la intocmirea contractelor de munca. Trebuie sa pastrez aceleasi conditii pe care angajatii le-au avut in contractele de munca ale cedentului? Ce se intampla in cazul in care compania mea nu suporta pe grila salariala (pachetul salarial este prea mare) unul dintre angajatii ai companiei cedente? Precizez ca in cazul companiei cesionare , aceasta nu are un CCM. pe cand compania cedenta, are.
Cel mai recent răspuns: carmenzissu , utilizator 09:32, 22 Iulie 2011
Daca exista un act de fuziune intre acestea , atunci se preia c.i.m. de la societatea cedenta la societatea cesionara in baza acestui act de fuziune.
In baza art.1689 C.mun., se poate considera ca salariatii de la unitatea cedenta vor fi transferati colectiv in temeiul art. 169 din Codul muncii, astfel ei urmand a fi preluati de un nou angajator (cesionarul) fata de care se transmit toate drepturile şi obligatiile ce rezulta din contractul lor de munca.
Multumesc. Ce fac daca unul dintre contractele de munca este cu mult peste grila cesionarului si pozitia pe care o ocupa se suprapune unei alte pozitii.
Legea prevede ca, drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

In acest caz , aveti doua posibilitati: fie acceptati clauzele acelui c.i.m., asa cum prevede Legea nr.67/2006 , fie incercati o modificare a clauzelor acestuia cu acordul salariatului respectiv.
Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim dupa fuziune georgelgica georgelgica In urma fuziunii dintre soc. X si Y, soc X devine sucursala a soc Y. Ce se intampla cu CIM-urile salariatiilor, inceteaza sau trebuie incheiate acte ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absorbtie drepturi angajati buterflies buterflies Buna ziua. In cazul fuziunii prin absorbtie, conform legii 67/2016,angajatii societatii cedente sunt preluati de catre societatea cesionara cu toate drepturile ... (vezi toată discuția)
Cim dupa transfer iuliannn iuliannn Am fost transferat prin procedura de [b]transfer colectiv[/b], am primit [b]o informare[/b] despre faptul ca noul meu angajator este cutare. Momentan eu nu am ... (vezi toată discuția)