avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fuziune prin absorbtie drepturi angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fuziune prin absorbtie drepturi angajati

Buna ziua. In cazul fuziunii prin absorbtie, conform legii 67/2016,angajatii societatii cedente sunt preluati de catre societatea cesionara cu toate drepturile si obligatiile existente. Întrebarea mea este ce se intampla in cazul in care in noua societate formata nu este pozitie cu aceleasi atributii ca si in acest moment de dinainte de fuziune? Inainte de producerea fuziunii mi s-a facut o propunere de schimbare pozitie dar mult mai jos salarial si ca atributii fata de ceea ce am acum. Ce se intampla daca refuz si care sunt repercursiunile? Care este responsabilitatea societatii cesionare fata de aceste situatii in care nu mai sunt pozitii similare pentru angajatii preluati?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 5 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul în care transferul implica o modificare substantiala a condițiilor de muncă în detrimentul salariatului, angajatorul este responsabil pentru încetarea contractului individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de transfer, conform codului muncii carmenzissu carmenzissu Ma confrunt cu urmatoarea speta: compania la care lucrez va prelua un departament al unei alte companii. Cum voi proceda dpdv legal la intocmirea contractelor ... (vezi toată discuția)
Concedierea colectiva elenadragoi2008 elenadragoi2008 salut, firma la care lucrez se inchiriaza iar patroni noi ne preiau pe unii dintre noi, iar ceilalti intra in somaj, va rog sa imi spuneti ce drepturi avem, ... (vezi toată discuția)
Cim dupa fuziune georgelgica georgelgica In urma fuziunii dintre soc. X si Y, soc X devine sucursala a soc Y. Ce se intampla cu CIM-urile salariatiilor, inceteaza sau trebuie incheiate acte ... (vezi toată discuția)