avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator

Buna ziua,
am o problema care datateaza de o luna de zile.In luna noiembrie a aparut o problema la conducta de apa rece din baie si ca instalatorul sa poata lucra trebuia oprita coloana.robinetul coloanei din subsol nu functioneaza si am sesizat administratorul.La inceput timp de o saptamana ma mintit ca rezolva si apoi nu mai raspunde la telefon.Am facut o sesizare scrisa catre presedinta de bloc cu nr de inregistrare la care mi-a raspuns verbal ca nu are ce sa faca si ca oricum isi va da demisia de la 1 Ianuarie.Va intreb cum pot sa il determin legal sa isi rezolve atributiile pentru care noi ca asociatie de propietari il platim.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:01, 11 Decembrie 2012
Sa va duceti la usa administratorului impreuna cu instalatorul si sa nu plecati de-acolo pana nu merge in subsol sa inchida apa aia amarata pentru o ora.....X-(
Daca la nivelul asociatiei de proprietari nu gasiti intelegere direct la persoanele carora le-ati acordat increderea sa va reprezinte si sa va apere interesele,pentru solutionarea prpblemei cu care va confruntati puteti sesiza oficial serviciul specializat din primarie,solicitand inclusiv,in temeiul disp art 32 din L nr 230/2007 sanctionarea presedintelui pentru neindeplinirea obligatiilor asumate
Art. 32. - (2) Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv presedintele asociatiei de proprietari, raspund personal sau in solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.

Eu cred ca administratorul nu o sa ia niciodata masuri pentru schimbarea acelui robinet care inchide coloana comuna.Daca aveti langa dvs. un instalator de ce nu rezolvati cu el acea problema ?. Pentru pretul unui robinet se poate obtine o factura de la un magazin de profil pe numele asociatiei. Pentru manopera stie asociatia ce sa faca
johnpescar a scris:

Eu cred ca administratorul nu o sa ia niciodata masuri pentru schimbarea acelui robinet care inchide coloana comuna.

Avand in vedere ca este vorba despre parte comuna,legiutorul a prevazut dispozitii prin care autoritatea si competenta de a desfasura acte/actiuni pentru buna functionare a partilor comune instalatii/constructii revine exclusiv asociatiei de proprietari
Ne este recomandat si practica demonstreaza ca interventiile neautorizate sau initiativa privata asupra partilor comune nu garanteaza calitatea scontata si pot conduce la suspiciuni,,discutii si diferende,mai ales daca la nivelul condominiului exista si proprietari gica contra" care pot suspecta interese pentru interventia proprietarului

Din pacate viata bate filmul de cele mai multe ori. Administratorii care au un loc caldut in sediul asociatiei si trebuie sa iasa pe afara prin frig, sa intre la subsol sa constate ,sa stea pe langa meserias, sa... . Eu unul nu am vazut asa ceva.

Daca a durat o luna de zile si nu s-a rezolvat, cum poate sta cineva cu o defectiune ?.Ce sa astepte omul ?. Alta administratora dupa ce aceasta isi da demisia si se organizeaza concurs pentru ocuparea postului ?.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
johnpescar, utilizator

Alte discuții în legătură

Asciatie de locatari BullTerrier77 BullTerrier77 Buna ziua. Am si eu o intrebare: administratorul asociatiei noastre de locatari, impreuna cu alti cativa locatari, si-au amenajat la subsolul blocului cateva ... (vezi toată discuția)
Firma de metrologie contractata de asociatia de proprietari m-a inundat VulcuSimona VulcuSimona Buna ziua! In urma unui afis pus pe usa de la intrarea in scara am aflat ca o firma de metrologie va verifica ceasurile de apa rece din apartamente. Angajatul ... (vezi toată discuția)
Oprire apa pt reparatii Vulturudac Vulturudac buna ziua,daca vreau sa repar robineti sau componente instalatii apa in apartamentul meu,trebuie sa opresc apa de la subsolul blocului,pt cateva zeci de minute ... (vezi toată discuția)