avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inventar

Am urmatoarea problema: pe acelasi teren isi au sediul 2 societati A si B. Am fost desemnata sa inventariez mijloacele fixe de la societatea A si, cu aceasta ocazie, am constatat ca acelasi mijloc fix este inregistrat atat in lista de inventar a unui gestionar de la societatea A cat si in lista de inventar a unui gestionar de la societatea B (persoane diferite) #-o. Incurcatura provine din faptul ca predarea - primirea gestiunilor de la o persoana la alta s-a facut doar scriptic, fara verificarile pe teren si pe mijloacele fixe nu a fost inscriptionat nr. de inventar.
Cum trebuie sa procedez eu, in calitate de membru al comisiei de inventariere si cum se poate rezolva aceasta problema.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:45, 11 Decembrie 2012
Apare acel mijloc fix la inventarul din 2011 si la societatea A si la B ? Daca se confirma ca la una din societati a fost plus de inventar,se face reglarea.Este posibil ca acel mijloc fix,sa fi fost de fapt doua la fel.Trebuie sa se revada modul de inregistrare,daca este acelasi mijloc fix,in evidentele celor doua societati,cand s-a facut predarea-primirea gestiunilor.In calitate de membru al comisiei,nu aveti decat sa treceti in procesul-verbal la terminarea inventarierii,lipsa acestuia,dupa confirmarea soldurilor de catre compartimentul contabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pocedura de inventariere mmanu mmanu ma puteti ajuta cu ce trebuie sa cuprinda procedura de invetariere? cum ar trebui formulata? (vezi toată discuția)
Nota de rebut/pv casare teiu teiu situatie: in cazul in care un container prezinta defecte majore sau se distruge ca urmare a manevrarii sau a transportarii dintr-un loc de depozitare in altul ... (vezi toată discuția)
Inventarierea patrimoniala sadaka sadaka #-o#-o buna, are cineva o idee despre asta , cu ce se incepe aceast inventar si cum ....sa arate . ajutorrrrrrrrrrrr!!!!!!!! (vezi toată discuția)